Startplats Vasaloppet för 8000 kr på Blocket

Startplats till Vasaloppet 2014 fr det facila priset åtta lök

Startplats till Vasaloppet 2014. Som hittat. Robert Malmgren: Du fick ju ingen plats, nu är det läge att slå till. Strunta i att du är smålänning.

Jag fick ett mejl från bloggläsare igår med namn David Jönsson (inte han från IKHP), som är irriterad på pojkar som köper Vasaloppsplatser i spekulation. Det har blivit ett problem och jag har flera gånger pratat med VDn, sportchefen, marknadschefen och PR-koordinatorn på Vasaloppet, alla med många bra idéer. Sportchefen Tommy Höglund är nog den som hade grubblat mest och Vasaloppet tar verkligen anmälningsproblematiken på allvar. Det finns många förslag på lösningar, men ingen självklar som fungerar i alla lägen.

Tommy Höglund, Vasaloppets sportchef

Tommy Höglund, Vasaloppets sportchef

Här är bloggläsaren David Jönssons öppna brev till Vasaloppet. Observera att detta är hans åsikt och nödvändigtvis inte min.

Hej på er,
Seriösa skidåkare som spenderar hundratals timmar i skidspår och på rullskidor tvingas idag leva i ovisshet angående medverkan i vasaloppet 2014, detta pga av att personer spekulerat i Vasaloppsbiljetter och lägger ut dem till försäljning till överpris, eller säljer biljetter som egentligen inte finns(lurendrejeri)
För att förhindra att bli lurad och betala överpris har jag ett förslag:
 
Jag vill skapa en hemsida som via en länk från vasaloppet.se som hanterar byten av vasaloppsbiljetter.
Då kommer priset vid försäljning vara detsamma som vid köp+ adm avgifter.
Och säljare, köpare och ni som organisatör kan känna sig trygga med hanteringen.
 
På detta sätt undviker man liknande annonser jag hittar på blocket, se ovan.
Ser fram emot ett möte med er!
Mvh
David Jönsson

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Startplats Vasaloppet för 8000 kr på Blocket

 1. David skriver:

  Att köpa på sig flertalet biljetter borde vara straffbart, men att bara köpa en biljett och sälja till överpris, tycker jag är illa nog.
  Mitt förslag löser båda dessa problem.

  Jag blev själv sjuk i vintras och sålde min biljett(inköpspris) och köparen blev överlycklig, denna reaktion förvånade mig, men efter att ha läst blocket annonser, då jag detta år saknar biljett, börjar jag inse reaktionen hos min köpare i februari.

  mvh David

 2. Sam skriver:

  Det bästa är ju förstås om Vasaloppet själva hanterar detta. Tekniskt sett är det ju väldigt enkelt , speciellt med tanke på att de redan har arbetat in konceptet med ett unikt VasaloppsID för alla deltagare. Är väldigt förvånad över att de inte har ordnat detta redan, det borde innebära betydligt mindre och effektivare administration för Vasaloppsorganisationen. Det blir ju även effektivare för alla som köper en plats i efterhand, slippa stå i kö etc.

 3. J.Käll skriver:

  Hitintills har det alltid funnits platser att köpa till Vasaloppet de sista veckorna,dagarna, eller i sälentältet på lördagen ! Hade alla som är oroliga bara känt till detta så kommer det inte vara några problem ! För i Januari/feb kommer dessutom alla biljetter ut (som varje år säljs) från de som inte tänker ställa upp av olika anledningar:-) och då kommer det bli överflöd istället:-) vilket kommer sänka priset under inköpspris. Har själv ingen plats men räknar kallt med att köpa en biljett i Sälentältet som sista utväg. ATT REGLERA Detta genom avancerade regler tror jag inte heller är bra ! Möjligen isåfall någon form av kvalificering via resultat som gör att “stommen” av återkommande åkare får möjlighet att anmäla sig innan nytillkomna! Vänta till veckan innan så kommer det finnas gott om platser att köpa!

Kommentarer är stängda.