Mot Hallandsåsen

Jag vaknade upp i mammas stuga i Vejbystrand. Inte så konstigt kanske, det var ju här jag gick och lade mig.

Ida, Astrid och jag stannade till i Halmstad på väg ner på Skåne igår för att se på rullskids-SM. Det var trevligt att träffa alla skidkompisar och dagens höjdpunkt var att min kompis och klubbkamrat Marcus Johansson vann SM-guld! Emil Ekman gjorde också en kanoninsats med en 7:e-plats. Hanna Falk låg i slagläge för att ta silvret, men valde att inte spurta pga att regnet som föll under damloppet gjorde banan hal.

Snygge-Marcus tog sitt första SM-guld

Marcus tog sitt första SM-guld

Jag själv valde att inte ställa upp av flera anledningar. Tävling är bästa träning, men det tar trots lite mer tid att tävla än att bara titta. För äktenskapens bästa så kan jag inte tävla jämnt och då väljer jag ibland bort skejtlopp. Jag tränar en del löpning och cykling, så för att jag även ska få mycket stakträning har det inte blivit så mycket skejtande för mig i sommar. Dessutom passar en platt varvbana i centrum mig ganska dåligt. Jag gillar monotona banor, platta som storkuperade. Vidare så finns det en viss kraschrisk på den här typen av lopp. Krya på Joakim Engström som föll i 48 km/h, det var det otäckaste jag sett i rullskidssammanhang.

Sedan så är jag i väldigt bra form och efter förra veckans lyckade tävlingar i Stockholm vill jag behålla mitt goda självförtroende och fokusera på att träna bra mellan jobb och familjeaktiviteter. Hade jag tävlat hade jag t ex inte velat staka 3 h dagen innan.

Nu blir det en rullskidstur på underbara Hallandsåsen!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.