Slut på Xtra-lägret

Då har jag kört det sista passet på Team Xtra Personells läger i Tønsberg, bröderna Auklands hemstad. Jag har bara varit med i 2,5 av deras 7 dagar, men det känns ändå rejält i musklerna. Idag körde vi drygt 1,5 h klassiskt med snabbhetsträning. De två första sprintarna var jag faktiskt ganska nära Jörgen Aukland, som inte är den kvickaste skidåkaren (jag slår nästan ingen på korta sträckor). Inför tredje sprinten laddade jag rejält mentalt för att slå honom, men då krokade kajakkillen Joar Thele ihop med Jörgen i starten, vilket slutade i en härlig (men mjuk) krasch där Jörgen, Anders och Joar alla bröt varsin stav. Jag samlade lite poäng genom att låna ut mina stavar till Auklands och åkte själv istället lugnt utan stavar med Joar när de andra sprintade.

Båten mellan Horten och Moss över Oslofjorden. Så man slipper köra över Oslo.

Båten mellan Horten och Moss över Oslofjorden. Så man slipper köra över Oslo.

Dessa dagar har varit helt otroligt roliga, hårda, lärorika och inspirerande. Jag och laget med ca 10 åkare har bott ihop, tränat ihop och ätit ihop. Det är verkligen ett toppengäng på alla sätt och vis och med intrycken härifrån skulle jag utan vidare kunna skriva en hel Vasalöpare om bara vistelsen här. Men tyvärr kommer detta reportage max att bli 6 sidor.

Nu ska jag hem och pussa mina två tjejer. I helgen är det bröllop i Skåne. Idas kompis Johanna från socionomutbildningen i Lund gifter sig. I Bjärred. Jag ska med andra ord inte åka rullskidstävlingen i Idre. Min tredjeplats i svenska cupen kommer att gå förlorad. Men det gör inget, man måste välja sina resor. För mig kändes Tønsberg mer givande än vad Idre skulle varit.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Slut på Xtra-lägret

  1. Jonas Lejon skriver:

    Åh låter som en mycket trevlig vistelse! Roligt att se deras intag av mackor, cola etc

  2. Niklas skriver:

    Skriv så många sidor som bara går. Sådant här är roligt och inspirerande.att läsa om:)

  3. Thomas skriver:

    Ser fram emot repotaget och håller med föregående skribent, försök få till en så där 10 sidor. Tror det är många annonsörer som vill synas nära detta 😉

Kommentarer är stängda.