Vasaloppsanmälan via Danmarks skidförbund

Vi gick vandringsleden runt Såken igår med Alaskavännerna Harald (NOR) och Anna (USA) igår. Ca 18 km hälften grusväg, hälften stig. Drygt 3,5 timmar med en 20 min fikapaus. Dålig skyltning, men väldigt fint.

Ida, Harald, Anna och Erik efter en vandringstur runt Såken för några år sedan

Jag svängde om Eidsvoll i söndags på väg på Tønsberg. Harald Aas, som jag lärde känna i Alaska, har nyligen precis som jag köpt sitt föräldrahem. Jag har varit där flera gånger tidigare, men då när hans föräldrar stod som ägare. Harald har med andra ord kommit precis lika kort geografiskt i sitt liv som jag har gjort. Så nu bor han på gården med sin fru Anna, som också är en nära vän som var på skidlaget i Fairbanks. Vi träffas ett par gånger om året och det blir ofta löpturer. I söndags sprang vi upp på det lokalkända Mistberget, där bland annat Tore Ruud Hofstad har satt en bra tid.

Harald är främst löpare med bland en seger i Ultrabirkern på meritlistan. Men han åker skidor också och blev 873:e man i Vasaloppet 2004. Till vintern ska han åka sitt andra lopp som ett 10-årsjubileum och köpte nyligen en SkiErg att ha i deras kommande träningsrum. Harald tog sovmorgon när anmälningen öppnade i slutet av mars, men hittade en annan lösning: han anmälde sig via Danmarks skidförbund.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.