Kaffe och cola i Torsby

Torsby, fredag.
Jag befinner mig i skidtunnelbyn på klubbläger med Ulricehamns IF. Det är förutom mig även Emil Ekman, Jochen Gustafsson och Martin Josefsson, samt Pontus Rygh som kommer senare idag. Martin är inte med i Ulricehamn, men jag har till min stora glädje fått med honom som ”spelande” chaufför och saftblandare.

Martin Joefsson var inte blyg på Valbergsängens efterrätter igår.

Martin Joefsson var inte blyg på Valbergsängens efterrätter igår.

Vi kom igår vid lunch och på schemat står fyra dagar med hårt träning inklusive tunnelåkning, Hovfjällsrace, Tossebergsklättsintervaller, syreupptagningstest och terränglöpning. Jag hade sett fram emot detta läger jättemycket och att äntligen träna lite mer för en gångs skull. Men icke. Jag fick ont i halsen i tisdags (igen) och lär missa det mesta här i Torsby. Men jag valde att åka upp ändå, bland annat för några intervjuer, test av lite prylar jag ska recensera, samt för att fota elittävlingen i tunneln på lördag, där bland annat Johan Olsson och Marcus Hellner deltar.

Dessutom är jag smått kär i Torsby som inspirations- och arbetsplats. Jag blir varje gång motiverad av skidåkarmiljön här och jag jobbar alltid bra i denna Värmlandsmetropol. Dessutom är Valbergsängen med 5 minuters gångväg från tunneln ett perfekt boende. När Emil och Jochen körde Hovfjällsrace igår (de slog inte Rasmus Blom som nyligen kört på 25.37 min med 2:or) så skjutsade Martin ner dom i bil. Jag själv satt och skrev artiklar hela dagen och konsumerade försvarliga mängder plastmuffins, kaffe och cola. Var väl ganska sugen på att träna… Idag ska försöka träna mycket lätt nån timme.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.