Myspass med Ölander och Abrahamsson

Johan Ölander är stark på 4:or

Johan Ölander är stark på 4:or

Vi skördar fortfarande gott om tomater från växthuset. Det är den stora fördelen med Idas gröna fingret. Tomater går att äta och är dessutom jäkligt gott. Blommor går inte att äta, så jag förstår inte riktigt det odlingsbehovet.

Vi skördar fortfarande gott om tomater från växthuset. Det är den stora fördelen med Idas gröna fingret. Tomater går att äta och är dessutom jäkligt gott. Blommor går inte att äta, så jag förstår inte riktigt det odlingsbehovet.

I torsdags körde jag minsann två pass! Cirka en timme styck. Först styrka med en femhundring SkiErg med Martin Josefsson, sedan de klassiska rullskidsintervallerna med Per Löwendahl i Tullenbacken. Det var tufft. Så här skrev jag på Funbeat, där min träningdagbok finns att läsa i detalj sedan april i år.

8 st klassiska int på Elpex-4:or i Tullenbacken. 3.02-3.01-3.00-2.56-2.59-2.57-2.58-2.56, snitt 2.59 min, 2.20-2.25 min vila. bra tider, förra snitt-perset var 3.01 min. Jobbigaste intervallpasset på rullskidor i hela mitt liv. Redan första var jobbig, spyfärdig redan på femte. Extrem ångest i vilan varje gång. Ej kontaktbar första minuten efter sista intervallen. Styrkan/SkiErg 500 m bara 4 timmar tidigare på dagen påverkade nog en del. Per Löwendal på Elpex-3:or kloss i rygg på alla utom sista, då han spurtade och var 2 s före.

Hela onsdagskvällen var jag illamående. Så gårdagens träning blev ett myspass på 4:or. Jag gick upp vid klockan fem på morgonen och satt och skrev några timmar innan Daniel Abramsson och Johan Ölander kom till mig vid kl 8 för ett klassiskt pass på 4:or. Johan hade en kickboard i bakluckan så Astrid och jag tog oss en tur medan han bytte skor, hon verkar gilla hjul. Sedan körde vi Bredaredsrundan (inte Astrid alltså) på 29,3 km med 17.0 km/h i snitt. Johan har tagit enorma framsteg i år och visade det senast vid Höstrullen då han blev 9:a. Så se upp med den 40-åringen i vinter!

Gårdagens grillning med grannarna kan ha blivit årets sista. Vinglasen är mina favvovinglas och är ett pris från King of the Hill 2012.

Gårdagens grillning med grannarna kan ha blivit årets sista. Vinglasen är mina favvovinglas och är ett pris från King of the Hill 2012.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.