Hallands rullski 2013 the story

Dubbelt Ulricehamns IF

Dubbelt Ulricehamns IF

Resultat Hallands rullski finns här.

Trots att resan var lång och att det var dagen efter bröllop så valde jag att prioritera att åka ned till Simlångsdalen för att köra Hallands rullski. Jag missar vanligtvis många rullskidstävlingar på hösten. Exempelvis hade jag en träningsdag med ett företag på Höstrullen, till helgen kommer jag inte att åka SM då jag ska ta hand 24 personer över en helg i Torsby och i månadsskiftet september/oktober missar jag några tävlingar då jag är i Ramsau.

Det är roliga grejer jag gör istället, men jag vill ändå åka så många rullskidstävlingar som möjligt eftersom det är fruktansvärt bra träning, samtidigt som det alltid är kul att träffa alla andra. Att idrotta är ungefär som att fiska, det är liksom inte själva fisken som är det viktigaste, utan allt runtomkring (där kanske jag i och för sig ljög lite grann, men inte så mycket).

Rickard Bergengren gjorde en riktigt bra insats igår efter att ha åkt 53 km tävling i Tidaholm dagen innan.

Rickard Bergengren gjorde en riktigt bra insats igår efter att ha åkt 53 km tävling i Tidaholm dagen innan.

Stötte mycket första milen
Startfältet var inte lika bra som förra året och innan start kändes det som någon av Z, Gustaf Pettersson och jag skulle komma först till Hyltebruk, 47 km bort med klassiska tävlingsrullskidor. Z brukar hänga med tätklungan på t ex Höstrullen och motsvarande tävlingar och Gustaf Pettersson var bara minuten efter mig i Alliansloppet.

Första 3-4 km gick svagt utför eller på platten och då var många samlade. Sedan kom första långa stigningen och då började jag stöta ganska hårt och ofta. Ganska snabbt blev vi fem man: Z, Gustaf, jag, Marcus Thormé och Rickard Bergengren. Jag fortsatte att stöta ordentligt med förhoppningen att Z och jag skulle komma loss, eftersom han är min klubbkamrat.

VANN SPURTPRIS
Vid 11 km lyckades jag nästan. Vi fick en liten lucka, men tyvärr kom Gustaf och Marcus ikapp. Olyckligt nog flög Rickard av på kuppen. Sedan lugnade farten ned sig väsentligt och vi fyra (utom en trött Marcus) växeldrog fram till spurtpriset vid 24 km. Där satt jag på Gustafs hjul och kom gick om exakt i rätt tid och lyckades sedan faktiskt slå honom i spurten! Att jag fick 200 kr till besväret (går till Idas gardinfond) var inte lika häftigt som det faktum att jag faktiskt börjar att få en OK spurt.

Prisutdelning

Prisutdelning

Lät Z sticka
Gustaf och jag stannade av lite efter att ha maxat i ca 15-20 sekunder och Z gled förbi och fick direkt en lucka på 20 meter. Eftersom han är min klubbkompis hade jag naturligtvis inget intresse av att jaga ikapp. Detta är självklarhet inom cykelsporten, men den självklarheten att vara snäll mot sina klubbkompisar verkar inte riktigt ha nått skidsporten än, med några få undantag som t ex Södergren/Hellner/Olsson på OS 2010 och på det sätt som Team Xtra Personell åker.

Sofia Jobs och jag vann varsin fruktkort med som även innehöll kex och ost. Självklart fick svärmor min, jag konkurrerar ju med Nille och Mattias som bäste svärson.

Sofia Jobs och jag vann varsin fruktkort med som även innehöll kex och ost. Självklart fick svärmor min, jag konkurrerar ju med Nille och Mattias som bäste svärson.

Så jag låg där bak och drog inte en meter. Gustaf och Marcus fick göra jobbet, men de var trötta och Z utökade sin lucka. När han fått en lucka på ca 20 sekunder och vi kom till en uppförsbacke kände jag att jag riskfritt skulle kunna börja jaga ikapp utan att få de andra på hjul. När jag tryckte till vid 30,5 km flög Gustaf och Marcus av direkt och jakten på Z kunde börja (hade de fått hjul på mig hade jag givetvis inte fortsatt jakten). Det tog 5 km i maxfart att komma ikapp Z och väl framme fick jag vila mig i rygg några kilometer.

Härlig dubbelseger
De sista milen växeldrog vi en del, men han drog mest, eftersom jag var trött efter 5 km-rycket. Han han stött precis innan jag kom ikapp honom hade jag nog haft svårt att vinna… Så där fick jag tacka tillbaka.

Med 300 meter kvar satte jag in dödsstöten och kunde ställa av honom på platten ett par hundra meter före mål och vinna med 2 sekunder. Härlig dubbel till Ulricehamn!

Syskonen Carlzon. Se upp för lillesyster Madde!

Syskonen Carlzon. Se upp för lillesyster Madde!

Stort tack Simlångsdalen för ett jättebra arrangemang och en superfin bana. Vägarna i inre Halland är vackra och kuperade med lite trafik, det upptäckte jag under några långa cykelturer tidigare i somras.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hallands rullski 2013 the story

  1. Anders Häggdahl skriver:

    Grattis till vinsten! Inte illa med så lite sömn och ett bröllop precis innan!

Kommentarer är stängda.