Härliga elever

Nu är äntligen årets upplaga av mitt Vasaloppsläger i Torsby igång! Det är 24 taggade elever från hela Sverige som har kommit till den värmländska metropolen för att förhoppningsvis lära sig lite mer om bl a teknik (viktigaste området), träning och utrustning.

Goodiebags till deltagarna

Goodiebags till deltagarna med vallor, mössor, vattenflaskor, skidhållare mm

Igår körde vi ett pass i tunneln där vi delade in deltagarna i tre grupper där jag tog hand om nybörjarna, Johan Martinsson ledde de som jagar fina tider i Vasan och Jonas Adolfsson gav instruktioner till mellangruppen. Det är ett härligt gäng, alltifrån de som inte stått på ett par skidor på 30 år till en kille som kom in topp 500 i Vasaloppet i vintras. Tack vare att vi är tre instruktörer går det att göra grupperna relativt homogena.

Igår fokuserade vi på diagonalåkning, stakning med frånskjut och stakning, samt filmade dessa tre växlar med videoanalys på projektor på kvällen. Idag blir det både skidåkning, föreläsning, skidgångsträning utomhus och vallagenomgång på kvällen. Det verkar vara bra stämning bland deltagarna så jag hoppas på en ny trevlig dag!

När jag har läger försöker jag ge allt som ledare och instruktör. Andra jobb och egen träning får ta en paus i två dygn. Men på skidgångspassen brukar jag utmana deltagarna på ett par vändor. Och det är lätt att få stryk när det handlar om korta sträckor, som knappt 1 minuts mjölksyrafest uppför slalombacken i Torsby! Vi får se hur det går idag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.