Härlig dag i Umeå

Jag fick värdena 5,10 l/min respektive 71,3 ml/kg/min (kropssvikt 71,5) på bandet igår

Jag fick värdena 5,10 l/min respektive 71,3 ml/kg/min (kroppsvikt 71,5) på bandet igår. Som väntat inte lika bra som sist, men ändå nöjd.

Det blev en härlig dag i Umeå igår. Först tog jag en tur med hyrbilen på 15 minuter på stan för att se hur den såg ut. Platt och en mycket byggnadsarbeten. Umeå är Europas kulturhuvudstad nästa år, så man lär ju fixa lite.

Därefter blev det ett kort besök i skidåkaren Klas Nilssons butik Northsport, innan jag åkte vidare till universitetet. Där pratade jag med en rad olika personer, väldigt givande. De verkar ha en enormt bra och proffsig verksamhet här för de som vill kombinera studier med skidåkning.

Martin Rosvall bjöd på en mycket trevlig tur! Det får vi göra om Martin!

Martin Rosvall bjöd på en mycket trevlig tur! Det får vi göra om Martin!

187 i maxpuls
För att verkligen ta del av deras verksamhet gjorde jag ett VO2-max test för kolla syreupptagningsförmågan. Jag lyckades klämma upp pulsen i 187, högsta noteringen på många år. Jag var med andra ord rätt fikasugen när jag stupade. Värdet på 71,3 ml/kg/min är lite sämre värde än löptestet för ett par månader sedan, men jag har också känt att formen har dalat i samband med den hektiska jobbperiod i kombination med lite träning. Så jag var rätt nöjd ändå!

Efter testet fick jag en guidad tur på IKSU. Jag saknar ord. VILKET STÄLLE. Surrealistiskt stort. Mäktigt.

Armarna trötta efter en timme
Efter euforin på IKSU bjöd elitåkaren Martin Rosvall ut mig på ett stakpass på 1:40 h. Riktigt så långt orkar inte mina armar nuförtiden och efter en timme i ganska snabb distansfart började det bli slitigt och sista delen av passet hade Martin lekstuga med mig. Men det var bra, precis sådana pass behöver jag.

Vid halv åtta kom jag till mina vänner Bengt och Karin, som jag sov hos. Jättetrevligt att få träffa dem och se hur de bor med sin lille Axel. Natten ägnades åt att skriva texter, så jag är lite trött nu. Men idag blir det nya äventyr i Umeå!

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Härlig dag i Umeå

  1. JOhan skriver:

    Vafalls! Var du här 🙂 Jag studerar ju på Idrottsmedicin så hade gärnat tjuvkikat lite när du körde på bandet, synd att jag inte visste! 😉

    Vilken tidpunkt var du på IKSU? En nackdel är att efter 14 – 15 blir det crowded nanting!

Kommentarer är stängda.