Svalbard Skimaraton 2014

Banprofil Svalbard Skimaraton

Banprofil Svalbard Skimaraton

I det förra inlägget skrev jag om min tävlingsplanering för vintern. Min träningskompis Per Löwendahl, som är Norgefil, kommenterade snabbt och undrade var Norgetävlingarna tog vägen. Per brukar åka Skarverennet och andra godsaker i Norge på våren. Per är också för övrigt en av mina bästa sparringpartner. Vi brukar ha en gemensam mjölksyrafest i Tullenbacken på torsdagar kl 16.30, han på treor och jag på fyror.

Men jag glömde faktiskt en tävling i programmet, som går i just Norge.

Eftersom jag blev flugen runt till alla Ski Classics-tävlingarna förra vintern så samlade jag på mig en massa Eurobonus-poäng. Dessutom hade jag lite innan, så när vissa av dem skulle gå ut 30 juni i somras så hade jag tillräckligt många poäng för en tur och retur-resa i Norden. Jag tänkte direkt att jag ville komma så långt som möjligt, och några minuter senare hade jag bokat en resa till Svalbard 1-5 maj. Det ska erkännas att det kanske inte var någon tillfällighet att Svalbard Skimaraton avgörs 3 maj.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Svalbard Skimaraton 2014

 1. Karl-Erik Assarsson skriver:

  Du kommer att få en fantastisk upplevelse. Se till att ta några extra dagar på Svalbard så du hinner med en skotertur.

 2. Lars Bern skriver:

  Kul! Glöm inte att packa bössan…

 3. Lovisa skriver:

  http://www.oppetarkiv.se/video/1585710/sport-special

  De har lagt en riktig guldklimp på öppet arkiv som måste ses av alla skidälskare!

  Bra nummer av Vasalöparen förresten, om än lite kort, läst pärm till pärm!

 4. Erik Wickström skriver:

  Tack för tipsen, både om Svalbard och SVT!
  Låter som Assarsson redan tagit sin tur till ön. Jag hör kanske av mig för tips när det närmar sig!

 5. Karl-Erik Assarsson skriver:

  Så här kommer det att se ut i starten för dig

  Se till att boka boendet tidigt för det brukar vara fullt när loppet går. Hör av dig bara om du vill ha några tips.

Kommentarsfältet är stängt.