Troll Ski Marathon

Troll Ski Marathon logo

Troll Ski Marathon logo

Vasaloppet är långt, men det finns en tävling som är ännu längre: Lillehammer Troll Ski Marathon. 95 km klassiskt i vacker fjällvärld. Jag var på plats på Sjusjøen och tittade på målgången av loppet för ca 7 år sedan, då min norske kompis Harald Aas åkte. Sedan dess har jag varit sugen på att åka loppet, men det har inte blivit av.

I år var det nära. Mina boråsiska träningskompisar Rickard Bergengren och Z kommer att åka upp och jag höll nästan på att åka med. Men samtidigt känner jag att efter Årefjällsloppet (sista viktiga loppet för i år) så får det vara sluttävlat. Jag har varit borta tillräckligt mycket från familjen i vinter. Glädjande nog kommer för övrigt Ida och Astrid hänga med på både femmils-SM i Åsarna och Årefjällsloppet, hur det nu kommer att genomföras.

Efter Årefjällsloppet ska jag ha trevligt på efterföljande bankett och sedan träna sporadiskt och kravlöst några veckor. Därefter rivstartar försäsongen med Landsjön Runt 27 april!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Troll Ski Marathon

 1. Oskar skriver:

  Löpning på landsjön runt…eller vågar du en dubbel?

  • Erik Wickström skriver:

   Ja, jag tänkte faktiskt att det är på tiden att dubblera! Om löpskadorna håller sig borta.

   Om jag inte missminner mig har du skippat rullskidorna tidigare, men jag räknar med ändring. För övrigt funderar jag klassiskt istället för skejt.

   • Oskar skriver:

    Jag har vunnit rullskidloppet i fristil på landsjön runt så jag tyckte att jag hade bockat av den bedriften 🙂 Men i år kan det bli både klassiskt och löpning

Kommentarer är stängda.