ProTour Borås tempo – 42,8 km/h i snitt

Tempocykel och tempodräkt

Tempocykel i kolfiber, dischjul bak, högprofilshjul fram, tempohjälm och tempodräkt (och Intersport-sockar). Det ska inte hänga på utrustningen.

Fredrik Lindström, grundare och ledare för ProTour. Det ideella arbetet han har gjort för cyklingen i Borås borde vara värd några nobelpris per år. Tack igen Fredrik för att du håller i denna fantastiska tävlingsträningsserie.

Fredrik Lindström, grundare och ledare för ProTour. Det ideella arbetet han har gjort för cyklingen i Borås borde vara värd några nobelpris per år. Tack igen Fredrik för att du håller i denna fantastiska tävlingsträningsserie.

Igår var det dags för årets första av två tempolopp i träningstävlingsserien ProTour Borås. Jag kör nästan aldrig några andra etapper, men på tempo gillar jag att vara med. Jag har haft min tempocykel i fyra år och använder den ungefär 2-5 gånger per år. Men varje gång är det lika roligt och jag är bra på att köra mig riktigt trött på den. Pulsen är skyhög trots att benen bränner av mjölksyra på de tunga växlarna.

ProTours tempo är 9,85 km långt och körs som en vändpunktsbana på gamla R40. Första 5 km går svagt uppför och sedan blir det 5 km svagt nedför. Totalstigningen är hela 90 höjdmeter, alltså ungefär som en Halensbacke. Tidigare har jag kört på:
2010: 13.39 min
2011: 13.44 min
2013: 13.25 min
Igår blev det 13.48 min (42.8 km/h i snitt), alltså en bottennotering. Men jag är hyfsat nöjd ändå, jag har knappt tränat senaste sex dagarna pga sjukdom och den tidigare toppformen har ännu inte gjort comeback. Gårdagens tid var inte heller så långt ifrån de andra tiderna. Dessutom var det inte så bra vindförhållanden (snitt 36.2 km/h upp till vändning, snitt 52.5 km/h på tillbakavägen) vilket även visades då landslagsmannen Ludvig Bengtsson vann på 13.15 min. Förra året hade han sub 13.

Resultat Tempo 10 km ProTour Borås

Resultat de tio första tempo 10 km ProTour Borås

Gänget samlat efteråt

Gänget samlat efteråt

Robban Bengtsson, snabb själv och även far till Ludvig Bengtsson som tävlar är med i landslaget.

Robban Bengtsson, snabb själv och även far till Ludvig Bengtsson som tävlar är med i landslaget. Tyvärr var Robban ca 10 s före mig idag. Mitt mål med tempoloppen är alltid att slå Robban och Jonas Tell, vilket händer lite för sällan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Cykel, Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.