Sysarb Oneway Ski Team till KOTH Sälen

Nu är det bara en vecka kvar till King of the Hill Sälen. Tävlingen går ut att att ta sig från Sälen by upp till slalombackarna, först genom att cykla MTB, sedan några timmar senare genom att åka rullskidor på tvåor. Hela familjen Wickström åker upp nästa vecka och bor i Lindvallen i tre dagar.

Två gånger har jag kört SM i cykel, både gångerna MTB och båda gångerna förra året. Här efter 16:e-platsen i långlopps-SM i MTB i samband med Finnmarksturen. Förutom att ha hjälpt svärfar med granplantering är detta min främsta skogsmerit.

Två gånger har jag kört SM i MTB, båda gångerna 2011. Här efter 16:e-platsen i långlopps-SM i MTB i samband med Finnmarksturen. Förutom att ha hjälpt svärfar med granplantering är detta min främsta skogsmerit.

Jag tror det kommer passa mig bra och jag siktar högt i totalen. I år har cyklat mycket mindre än tidigare år. Men 2011, då jag började cykla MTB på träning och tävling, var jag är bra cykelform. Då lyckades jag bli 16:e man på Finnmarksturen som då gällde som långlopps-SM, så kan jag åtminstone vara nästan lika bra som då borde det gå bra. Då hade jag en nästan 13 kg tung nybörjarcykel och nu har jag en fin kolfibercykel, men jag tror tyvärr skillnaden i benen från då till nu är större än skillnaden i materialet. Att båda tävlingarna är uppför är roligt och jag tror det gynnar mig!

Jag har inte sett någon startlista, men nyligen kom ett pressmeddelande om att Sysarb Oneway Ski Team ställer ut med tre starka kort: Kristina Roberto, Maria Gräfnings och Tobias Karlsson (hade varit kul att möta hela laget med herrarna Moberg, Packe, Eklöf, Grävling, Henke och Skåne-Linus).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.