UltraVasan och Vasaloppet för Daniel Adams Ray

Jag och Daniel Adams Ray i Hagaparken i våras

Jag och Daniel Adams Ray i Hagaparken i våras. Foto: Luca Mara.

Till helgen avgörs första upplagan av UltraVasan, med distanserna 90 respektive 45 km. För mig blev det ett tufft val mellan två väldigt goda ting: Alliansloppet och UltraVasan. Det blev Alliansloppet, inte minst eftersom jag har lite uppdrag i Trollhättan. Det ska bli jättekul med Alliansloppet och allt runtomkring!

Intervjuar man en musiker måste man ju visa upp att man klätt sig i musikens tecken

Intervjuar man en musiker måste man ju visa upp att man klätt sig i musikens tecken. Foto: Luca Mara.

När CykelVasan avgjordes för första gången 2009 ville jag vara en del av det och skrev om upplevelserna på den tidigare skidsajten skidsport.com. Eftersom Vasaloppet är ett så starkt varumärke så kändes succén given, även om det ”bara” var knappt 2000 som körde den första upplagan. Då hade jag aldrig tränat MTB och ägde ingen heller. Jag fick låna en av Stevens dagen innan som jag pumpade med 4 bar (2 till 2,5 bar hade varit lagom). Det blev en rejält skumpigt, inte minst eftersom jag glömde låsa upp dämparen. Tack vare att jag hade kört mycket landsvägscykling det året blev jag 38:a, men konkurrensen nu är någon helt annan.

Omslag boken Längdskidåkning för dig

Omslag boken Längdskidåkning för dig

Gillar skidboken
Det hade varit kul (och bra jobbmässigt) att även delta i den första UltraVasan, men det får bli ett annat år. En som springer hela sträckan mellan Sälen och Mora är artisten Daniel Adams Ray, som bland annat tillsammans med Oskar Linnros utgjorde hiphopduon Snook (Mr Cool mm) och nu gör en framgångsrik solokarriär. Vi porträtterade honom i Vasalöparens majnummer och därefter har vi haft lite mejlkontakt.

Daniel är en väldigt trevlig kille som dessutom springer snabbt: 40 minuter på milen. När vi träffades fick han ett exemplar av min skidbok och nyligen mejlade han och var lyrisk över läsningen. Han sade att han bestämt sig för att även åka Vasaloppet. Det är roligt att kunna inspirera med boken och det är verkligen överväldigande vilken positiv respons den har fått. Stort tack för alla positiva mejl och ryggdunkningar! Boken är ett bra tips om du tvekar på vad du ska ge dig själv eller nära och kära i present/julklapp!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till UltraVasan och Vasaloppet för Daniel Adams Ray

  1. Stefan skriver:

    Hej! Tänkte göra mig till och skicka din bok som en present, men det ser ut så här då: http://www.adlibris.com/se/bok/langdskidakning-for-dig-9789198030730
    När kommer den ut där?

    • Erik Wickström skriver:

      Innan var det tänkt att den skulle komma på Adlibris, Bokus, CDON etc, men det kommer inte att ske på ett tag. Billigast säljs boken för 349 kr, på Runners World samt flera svenska skidnätbutiker.

Kommentarer är stängda.