SkiErg med band runt höften

Efter att Johan Olsson dragit SkiErg med band runt midjan för att få det mer skidlikt i TV4 så var det nog ungefär 104 procent av alla SkiErg-ägare som blev inspirerade att göra samma sak. Även jag. Jag vet att även landslaget har en liknande lösning vid SkiErg-tester.

Eftersom jag själv inte tillhör skaran händiga människor så tar jag hjälp av mina släktingar och vänner, främst svärfar och Martin Josefsson, men även bland annat Erik Thiberg och Robert Malmgren, när grejer ska fixas. I onsdags kväll kom Erik Thiberg förbi och såg till att jag också kan staka mer skidlikt på min SkiErg. Det kan verkligen rekommenderas, även om jag inte har kört ett helt träningspass så känns det jättebra och nu kan jag ”slänga mig framåt” och få fram höfterna bättre på träning. Nu kan kan också stå längre bak när jag drar, med fötterna på bakkanten av SkiErg-ställningens platta.

Erik Thiberg i mitt vallatempel, där SkiErgen står

Erik Thiberg i vårt vallatempel, där SkiErgen står. Väggen är en igenmurad garageport i lättbetong.

Milwaukee-skruvdragaren som jag vann i Engelbrektsloppet är helt fantastiskt bra. Jag brukar alltid välja priser som jag kan ge till svärmor, och efter Engelbrektsloppet hade jag bespetsat mig på och först tog. Då klev Z in och sade: "Erik, för helvete, det är en Milwaukeeskruvdragare, de kostar typ 4000 kr." Tack Z, den är grym.

Milwaukee-skruvdragaren som jag vann i Engelbrektsloppet är helt fantastiskt bra. Jag brukar välja priser som jag kan ge till svärmor, och efter Engelbrektsloppet hade jag bespetsat mig på ett paket med olika badskum och tog först det. Då klev Z in och sade: ”Erik, för helvete, det är en Milwaukeeskruvdragare, den kostar typ 4000 kr.” Tack Z, den är grym.

Det elastiska träningsbandet vi använde

Det elastiska träningsbandet vi använde

Min rumpa

Min rumpa och Eriks fiskeknopar

Regel, fyra skruvar/plugg, en ögla, en spännrem och ett elastiskt träningsband=klart

Regel, fyra skruvar/plugg, en ögla, en spännrem och ett elastiskt träningsband=klart

bild-763345

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SkiErg med band runt höften

  1. J.Käll skriver:

    Hej Erik, såg också Olsson i TV… Har funderat på hur Friskis gymmet kan få till detta med sina Stakmaskiner:-) behöver du finputsa på bandet så hör av dig…

    • Erik Wickström skriver:

      Du kan ju det där med textilier så jag kanske ska ta lite hjälp. Har du förslag är jag öppen. Jag har förresten använt liquid-bältet en del och jag gillar det! Hade även med det till Lidingöloppet men valde till slut att springa utan.

Kommentarer är stängda.