Tranemoloppet med stort startfält

Edwin Wilsson, från Tranemo, åker för CykelCity

Jag hittade ingen bild från Tranemoloppet, så jag tog istället en från tempo-SM i Södertälje 2012. Minns ej om det var Ida eller jag som tog den. Edwin Wilsson från Tranemo tävlar ibland på skidor och är en av Sveriges bästa tempocyklister nuförtiden.

Tranemoloppet som avgörs i morgon har över 300 anmälda. Jätteroligt! ”Inte sedan 80-talet har det varit så många föranmälda”, säger min kompis Christian Olsson i ett pressmeddelande.

Rikard Tynell har cyklat mycket MTB i sina dagar. Nu hade han tränat 50 timmar på 2,5 veckor. Inte konstigt benen var trötta.

Rikard Tynell och jag efter Engelbrektsturen MTB 2011

Jag åkte Tranemoloppet typ varje år från det jag var 12 år till 20 år och åkte den även 2010 och året efter. 2011 var jag 4:a, hela 2.25 min efter segrande Dan Moberg (klicka här för innehållsrikt blogginlägg med bl a Tranemoloppet, inför Jizerska, simning och Giro d’Italia). Några dagar senare blev jag 24:a i Jizerska med liknande form och skidor. Det är skillnad på 15 km K individuell start på knixig bana och 50 km K masstart i monoton terräng.

Joakim Engström enligt Ida.

Joakim Engström fotad av Ida

I år blir det dock inget Tranemolopp. Istället har familjen Wickström åkt till Orsa. Vi kom igår kväll och bor i en stuga. Målet är att åka i snitt 2 timmar skidor per dag. Både Astrid och Ida har också åkt en del skidor idag. De verkar uppskatta det lika mycket som mig. Maj är dock på tok för liten, så hon hade Ida/jag i vagnen när jag/Ida och Astrid åkte.

I morgon ska jag åka ett 25 km långt träningsrace i Mora som Rikard Tynell och Joakim Engström initierat.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tranemoloppet med stort startfält

  1. Dan Eriksson skriver:

    Hej Erik!
    Nu när du är i trakterna vill jag tipsa om våran, Älvdalen IF Skidors, anläggning Rännkölen 17 km norr om Älvdalen. Rännkölen ligger på 620 m höjd och för närvarande finns ca 30 km spår och några dm snö i terrängen. Välkommen på ett besök!
    http://www.skidspar.se/dalarna/alvdalen/rannkolen#

    • Erik Wickström skriver:

      Tack för tipset! Det var några som pratade mycket varmt om Rännkölen när jag var i Orsa sist. Jag hade gärna åkt dit, men hur lockande det än är känns det lite långt för hela familjen när det finns spår i Orsa.

Kommentarer är stängda.