Lena Andersson – Sveriges skarpaste hjärna?

Allvarligt talat i P1

Allvarligt talat i P1

Jag läste nyligen 2013 års augustprisvinnande bok ”Egenmäktigt förfarande” av Lena Andersson och blev helt såld. Inte för att jag läser tusen böcker per år, men det var helt klart en av de bästa skrifter jag läst. Språket är magiskt och resonemangen som beskrivs, delvis genom karaktären Ester, får en att njuta.

Det var vår vän Linnéa Holmstrand som tipsade mig och lånade ut boken. Linnéa äter mycket glädjande middag hos oss ganska ofta – vi träffas såklart även i andra sammanhang – och på senare tid har det blivit mycket snack om Lena. Linnéa tipsade även om P1-programmet Allvarligt talat, som inte går regelbundet och som jag därför missat.

Där får lyssnarna komma med frågor av alla dess slag, ofta åt det filosofiska och existensiella hållet, och svarar gör växelvis Lena Andersson och P-O Enqvist. Jag har lyssnat igenom ett gäng avsnitt under de senaste besöken i vallatemplet. Lena är helt outstanding. Jag har aldrig tidigare hört någon människa svara så exakt på så ”luddiga” frågor (något att lära för många politiker). Hennes rationella och pragmatiska angrepp till frågeställningar låter så självklar. Men det ligger antagligen oändligt med funderingar och livserfarenhet bakom. Helt enkelt ljuvligt att lyssna på!

Lyssna gärna även på henne som vinterpratare i P1 2011. Så intelligent, precist och självklart!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lena Andersson – Sveriges skarpaste hjärna?

  1. H skriver:

    http://värvet.se/podcast/157-lena-andersson/
    Lyssnade på denna igår, senaste avsnittet på värvet.( Ganska mkt om skidor.)

Kommentarer är stängda.