VM-banorna på lugnet idag

Så här såg det ut när min far och jag lämnade Borås i fredags. Konstsnöspåret på 2 km var dock i bra skick.

Så här såg det ut när min far och jag lämnade Borås i fredags. Konstsnöspåret på 2 km var dock i bra skick.

Borås är fantastiskt. Men denna vintern har Pohlman jobbat med ganska mycket ösregn i vår kära textilstad. Därför bestämde min far och jag innan avfärd i fredags att vi tar en natt till i Dalarna. Dels för att få lite andra spår, men också för att jag ska få se VM-banorna i Falun. Som journalist finns det en poäng i att se vad åkarna åker på. Hur tuffa är egentligen uppförsbackarna och hur svåra är nedförsbackarna? Är det överhuvudtaget tänkbart att någon stakar och i så fall hur överjävlig skulle en sådan prestation vara? Så länge det inte tjuvskejtas. För övrigt fem diskade i H21 på GM igår och två stycken i La Diagonela. Nu börjar det hända grejer! Jag har inte sett sändningen från La Diagonela än, men av det jag hört från de som var på plats var det tyvärr illa och fler borde diskats. Det var tydligen bara en bråkdel som syntes i bild. Riktigt tråkigt.

Klockan 09.30 börjar dagens pass på Lugnet med Faluns egen bloggikon Adam Steen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till VM-banorna på lugnet idag

 1. Per skriver:

  Tyvärr fler som kunde diskats i GM också. Starkt att gå in och ta bort dem tycker jag även om det borde vara en självklarhet.

  Sedan blir jag lite bekymrad över att vissa blev irriterade för att andra skejtat mer men klarat sig. Visst kan det vara irriterande men knappast ett skäl att släppa igenom fler. Även den som tagit beslutet lät lite urskuldande och besvärad även om han i grunden kände att han gjort rätt (hörde jag i en diskussion som jag inte själv deltog i… tjuvlyssning tror jag det kallas). Hoppas att det blir fler som vågar ta de besluten utan att känna att det är jobbigt.

  Jag såg åtminstone 3 till som jag tycker skulle ha diskats. Kanske borde jag protesterat, men jag nöjde mig med att ropa högt.

 2. Kristofer skriver:

  Det var bra att dom diskade en del åkare i Ladiagonala. Nu vet jag inte vilka som blev diskade men på tv-bilderna syntes det tydlig att vissa fuskade.

 3. Erik Wickström skriver:

  Ja, det är bra att man tagit tag i problemet nu. Men det finns mer att göra!

Kommentarer är stängda.