Magsjuka och Gustav Nordström

Min vän Robert Malmgren ska köra sitt andra skidlopp i morgon. Sitt första var Västgötaloppet förra året, då resultatet räckte till led 2.

Min vän Robert Malmgren ska köra sitt andra skidlopp i morgon. Sitt första var Västgötaloppet förra året, då resultatet räckte till led 2. Jag står för vallningen som görs i vallatemplet. Han ska staka så det blir Vauhti Zerofox lika blandat med Toko Jetstream Gul med Swix skärande 2 mm rill. -2 och isig konstsnö.

Jag hade varit och lämnat en grej hos min mor i stan vid 22-tiden i torsdagskväll och hade precis satt mig i bilen för att köra hem då Ida ringer och säger: ”Skynda dig hem, Astrid har spytt ner hela sängen”. Det har sällan gott så långsamt på motorvägens 70-sträckan mellan stan och Lundaskog.

Vi har haft Astrid hemma från dagis ett par veckor och kommer att ha henne hemma fram till minst efter Vasaloppet. Dubbelvinst att vara mer med sina barn och dessutom minska risken för sjukdomar. Efter en tuff januari har jag det lugnare i februari på arbetsfronten, vilket gör att även jag kan vara hemma mycket också på veckodagarnas förmiddagar och eftermiddagar. Otroligt skönt med tanke på att jag reser mycket. Det blir ofta på skidstadion i olika konstellationer: Jag går med Maj på ryggen medan Astrid och Ida åker skidor, eller så så åker jag med barnen i vagnen. Eller så åker vi bob och pulka. Boben som var min Vasaloppsvinst. Skidstadion är en bra lekplats. Alla brukar vara nöjda och glada.

Efter pudring gäller det att öppna fönstret...

Efter pudring gäller det att öppna fönstret…

Eftersom jag alltid gillat att resa så trodde jag inte jag skulle bli så hemmakär. Men det hände något när Astrid blev ungefär 2 år och Maj kom till världen. Då blev jag plötsligt ganska osugen på att resa och att satsa på svenska långloppscupen istället för Swix Ski Classics känns otroligt skönt. Sladdriga spår i Stråkenloppet (dock ej i cupen) må vara mindre glamoröst än Amaronevin och sol i Marcialonga, men jag får ett bra lopp i bra motstånd och är borta i fem timmar istället för fyra dagar.

...och sätta på fläkten som plåtslagare Christian Hagberg har installerat i vallatemplet.

…och sätta på fläkten som plåtslagare Christian Hagberg har installerat.

Magsjukan då? Ja, det hjälpte tydligen inte att undvika dagis. Astrid blev dålig och hela familjen fick en lång natt, men hittills har Ida, Maj och jag klarat oss. Vi var på ett barnkalas i tisdags där familjen hade haft magsjuka veckan innan och det måste ha varit kvar bakterier någonstans, för min syster som också var där blev även hon magsjuk. Barnkalas är alltid en risk för sjukdom, men man måste leva också. Däremot skulle jag nog inte gå på barnkalas samma vecka som Vasaloppet, det är en viktig dag för mig.

Jag åkte 1.15 h med 3 st 2 min-intervaller på skidstadion idag. Borås SK:s sprint-SM-finalist och intermittenta världscupåkare Gustav Nordström, samt Viktor och Olle Axelsson, Traddarn, Jonas Hagberg, Daniel Andersson, Rickard Bergengren och jag åkte några varv ihop på konstsnöspåret som nu är drygt 4 km. Gustav ställer upp i Västgötaloppet idag och är en av få som kan utmana Bill Impola.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Magsjuka och Gustav Nordström

  1. Hej Erik Wickström,från gammelgubben Staffan 67 kilo och 71år om 10 dagar,jag är i hälarna på dig nu,46,35 på 1 mil i stakmaskin,nää vet att du gör den på 36 min eller hur.Lycka till i spåren!

Kommentarsfältet är stängt.