En vecka i min smak

Orsa Grönklitt har bra och varierande spår

Orsa Grönklitt har bra och varierande spår

Varför har man inte en stuga i Orsa Grönklitt? Det har Ida och jag frågat oss hela veckan. Det är verkligen är perfekt ställe för en familj med små barn där man föredrar längd, men även vill ha möjlighet till slalom. Lagom stort, lagom nära till allt, bra lunchrestaurang, fantastiska skidspår, himmelska våfflor i Fryksås och tillgång till lite utförsåkning.

Ida, Astrid och jag har åkt skidor varje dag och Astrid gjorde även tävlingspremiär i barnens Vasaloppet där hon fick medalj och diplom. Hon tycker det är jätteroligt. Hon vill göra det mesta som pappa gör, så jag fick sällskap även när jag körde lite styrka i stugan efter ett pass. Det blev även ett par timmar det slalom en dag, eller slalman som Astrid säger. Förmodligen kommer morfemet från Bamses värld.

Själv har jag kunnat åka mycket skidor och fått bra träning. Efter avslutat pass har det ofta blivit dusch och sedan ut igen för andra aktiviter, eller inte ens hem emellan. Det har varit många timmar ute varje dag så jag har somnat gott på kvällarna. Kanske inte optimalt för återhämtningen, men man kan inte få allt.

Anders Solin

Anders Solin. Vet ej var jag tog den här bilden, kanske VasaStafetten 2012.

Med det jobb som jag har är jag aldrig helt ledig, så det har blivit 1-2 timmars jobb varje dag. Det kan tyckas märkligt på en familjesemester, men det är något både Ida och jag är vana vid och accepterar. Jag har ju å andra sidan mer än sex ”semesterveckor” per år.

I dagsläget har vi inte ekonomiska möjligheter att köpa en stuga i Orsa, men förhoppningsvis är det genomförbart innan vi blir pensionärer.

Veckans träning:
Måndag: 2 h lugn stakning, bl a det smala, kurviga, kuperade och otroligt roliga Limbyspåret. Helt klart spännande i lätt mörker utan pannlampa.
Tisdag: 4 h lugn stakning, 63 km. Fick tyvärr ont i armbågen.
Onsdag: 1,5 h klassiskt varav 22 min A3 i ett drag på elitspårsmilen. Fick inte upp pulsen, blev höga A2 i snitt. Berodde nog på gårdagen.
Torsdag: 2 h stakning varav 1.10 h A2 (Orsa Grönklitt Ski Marathon-banan 1 varv) + 8 min A3. Trög blötsnö, fick inte riktigt upp pulsen. Låga A2 på A2-delen och höga A2 på A3-delen. 20 min löp + 20 min styrka på kvällen.
Fredag:
Pass 1: 1.20 h blandat klassiskt och skejt med båda barnen Thule Charioten. Snitt ca 9 km/h. Åkte med Ida första milen innan hon ställde av mig.
Pass 2: 1,5 h lugnt klassiskt med Anders Solin. Jättetrevligt pass!

Sammanfattning: Mycket träning, därav många lugna pass. Annars kör jag sällan lugnt på långpass. Vill också ta det lite lugnt pga Skinnarloppet på söndag. Idag lördag blir det ett varv på 21 km-banan i Malung med 2-3 st intervaller på 2-3 min. Fick inte upp pulsen onsdag och torsdag, inte van vid det. Berodde nog på mer träning än vanligt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på En vecka i min smak

  1. A2,5 skriver:

    Hur kör man A3 fast A2? 😉

Kommentarer är stängda.