Säsongen 2015/2016

Erik Wickström efter Årefjällsloppet 2015. Foto: Johan Kask.

Erik Wickström efter Årefjällsloppet 2015. Foto: Johan Kask.

Äntligen har jag rört på mig sedan Årefjällsloppet. Efter fem dagars vila var det skönt att komma ut på en 28 min lugn och staplande löptur i går.

Marcus Johansson (2:a), Erik Wickström (1:a) och Marcus Persson (3:a)

Marcus Johansson (2:a), Erik Wickström (1:a) och Marcus Persson (3:a). Från BL-loppet i somras.

Jag kommer att ta det lugnt på träningsfronten några veckor nu. Inför nästa år hoppas jag kunna göra en satsning på ungefär samma nivå, med en snitträningsdos på 7 timmar i veckan. Får jag möjlighet till mer träning så gärna, för jag tror inte det håller år efter år med den här låga dosen. Jag lever nog delvis fortfarande på lite ”ränta” från tidigare år.

Men det är inte alltid lätt att få till träningen. Astrid och Maj är snart 3 respektive snart 1 år och suget efter att vara mer och mer med dom blir allt större. Och så ska man sköta jobb och våra två hus också. Ett helt vanligt liv alltså. Men jag trivs väldigt bra med vardagen och att kunna styra arbetstiden. Så här får det gärna fortsätta flera år till!

Träningsmässigt kommer de stora förändringarna vara att jag förmodligen inte kommer att tävla på rullskidor, eller åtminstone inte så mycket som tidigare. Jag kommer inte heller träna så mycket rullskidor på våren som tidigare. Istället hoppas jag kunna springa mer och göra ett par bra löptävlingar. Jag kommer också att åka på färre läger. Skidhallen i Göteborg som öppnar i juli kommer förmodligen också minska resandet, vilket är skönt. Till vintern siktar jag på svenska långloppscupen (fem tävlingar var det i år), Vasaloppet och 24 timmars. Eventuellt även något lokalt lopp. Det är planen i nuläget.

Michael Olsson, Team Cykelcity, här på väg mot segern i Mitt i Borås GP 2011.

Michael Olsson, Team Cykelcity, här på väg mot segern i Mitt i Borås GP 2011. Varför den här bilden kom här nu kan man undra, men jag är i alla fall jäkligt nöjd med den. Tagen med vår fish-eye-lins.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.