Mer fokus på föreläsningar och företagsevent

Lägerdeltagare Torsby

Lägerdeltagare Torsby

Texten nedan publicerades på langd.se igår. Efter mycket funderande valde jag till slut att inte fortsätta med mitt Torsbyläger, som jag tycker varit givande, roligt och även populärt. Jag har redan fått många förfrågningar inför höstens eventuella läger och det känns lite vemodigt att det inte blir något. Jag informerade direkt de som visat intresse. Efter fem år i Torsby vill jag tacka vandrarhemmet, restaurangen och tunneln för trevligt bemötande och stimulerande miljö!

Jag kommer istället satsa mer på föreläsningar, samt event med företag och klubbar. Jag kommer även sikta på att hålla i träningsdagar i skidhallen i Göteborg, så jag hoppas så småningom kunna komma med några datum för hösten om ni är intresserade.

Wickström satsar på föreläsningar

Den officiella Vasaloppscoachen Erik Wickström lägger nu mer fokus på föreläsningar och företagsevent. Erik har som skidåkare nått långt med liten träningsvolym och en allt större publik börjar nu intressera sig för hans sätt att optimera träningen för motionärer och elitmotionärer.

Boråsaren Erik Wickström är officiell Vasaloppscoach och jobbar som instruktör, personlig tränare och föreläsare. Han är även chefredaktör för tidningen Vasalöparen och har skrivit den populära boken Längdskidåkning för dig, som är inne på sin andra upplaga.

Sedan 2010 har Erik ordnat ett läger i Torsby för motionärer, som senaste åren varit fullt ett halvår i förväg. Han har också varit ansvarig för Borås skidskola på vintern, som också den varit fullbokad. I år kommer det dock inte bli någon läger i Torsby, istället satsar Erik på föreläsningar och event för klubbar och företag.

Fler enskilda föreläsningar
– Torsbylägret har varit fantastiskt roligt varje år, men nu kommer jag att rikta in mig på träningsdagar istället för hela helger. Jag räknar också med att flytta den verksamheten till skidhallen i Göteborg som öppnar i juli. Dit är det inte långt från Borås.

En typisk träningsdag som Erik ordnar för klubbar och företag består av ett till två träningspass med fokus på teknik, samt en föreläsning om Vasaloppsträningens alla delar med konditionsträning, styrka, förberedelser inför lopp, prylar med mera. Sedan förra året har det också blivit vanligare att han blir bokad för enskilda föreläsningar hos klubbar, företag och sportaffärer.

Optimerad träning
Erik har de senaste åren varit 25:a respektive 37:a i Vasaloppet och hans träningsmängd ligger på en timme om dagen i snitt, en volym långt under hans konkurrenter. Det har gjort att många motionärer och elitmotionärer har börjat intressera sig för hur han tränar.

– Jag har två små barn som jag vill umgås så mycket som möjligt med. Därför har jag valt att träna mindre. Då måste man också träna smartare och jag tycker jag har hittat ett recept som fungerar både på mig och mina adepter.

Nästa stora mål för Erik förutom Vasaloppet är ett världsrekordförsök i 24 timmars-skidåkning i samband med Årefjällsloppet nästa år.

Läs mer om Erik på hans blogg: www.erikwickstrom.se

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.