Årefjällsloppet 65 km 2016

Jag och Emil Ekman efter Årefjällsloppet förra året

Jag och Emil Ekman efter Årefjällsloppet 2014

I morgon öppnar anmälan för nästa års Årefjällslopp. Jag har åkt samtliga tre upplagor av loppet och har alltid trivts i den jämtländska solen. Nästa år blir huvudklassen 65 km istället för 75 km och loppet går helgen 1-2 april.

För mig blir det en variant på Årefjällsloppet nästa år. Teemu Virtanen och jag ska möta varandra i en duell på ett dygn och förhoppningsvis kan vinnaren slå världsrekordet i 24 timmars-skidåkning som är 433 km (18 km/h i snitt inkl pauser). Rekordet, som f ö Teemu har är dock i skejt. Vi kommer att staka eller åka klassiskt på en kilometerlång bana på Åresjön.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.