Hufvudstaden idag

Erik Wickström och Jenny Rissveds. Foto: Luca Mara.

Erik Wickström och Jenny Rissveds. Foto: Luca Mara.

Idag är det hufvudstadsdag. Det blir dels fotografering på mig för en bok jag ska medverka i, dels en intervju jag ska göra för coverstoryn till Vasalöparens juninummer. I aprilnumret blev för övrigt den stora artikeln om cyklisten Jenny Rissveds, som jag intervjuade i Falun samma dag som Luca Mara fotade henne i skogarna kring Lugnet.

Jag har mötte Annelie efter målgång sade hon: "Har du bara silvermedalj Erik, jag har guldmedalj". Fan vad grymt att hon tog hem det! Heja Borås!

Annelie Johansson och jag efter Lidingöloppet 2014, där hon vann och jag blev 41:a.

Jag åker tåg med Borås löparstolthet Annelie Johansson, som förra året var bästa svenska på marathon-EM och som vann Lidingöloppet. Annelie är hård. Jag trodde jag var morgonpigg, men hon gick upp kl 04.30 för att hinna träna innan resan. Det är väl det som ska till om man ska springa maran på 2.40 och jobba heltid på Gina Tricot.

Hur tänker ni IK Ymer?
Anneli tävlade fram till förra året för boråskluben IK Ymer. Men hon fick märkligt nog i stort sett ingenting av den klubben (varken ekonomiskt eller på annat sätt) och bytte istället till Hälle, där hon får support på många sätt. Jag förstår henne såklart till fullo. Samtidigt som jag tycker det är jättetråkigt att Borås förlorar en så bra löpare.

Det är någon jag stört mig mycket på och jag fattar inte hur Ymer tänker. Självklart inser jag att de vill satsa på ungdomar, men nu råkar vi ha Sverige bästa långdistanslöpare efter Isabellah Andersson i klubben och det kanske det kunde vara värt några hundralappar (åtminstone stå för startavgifterna) och att visa lite uppskattning för att behålla henne. På så sätt skulle ungdomarna få någon att se upp till och det skulle vara enklare att få sponsorer, till en mycket ringa kostnad.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Bild | Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hufvudstaden idag

  1. Det är helt otroligt! Skärpning!

Kommentarsfältet är stängt.