Tränar inför 21-milaren på cykel

På grusvägarna kring Såken använder jag min Trek Cobia med skärmar, som jag även har som pendlingscykel

På grusvägarna kring Såken använder jag min Trek Cobia med skärmar, som jag även har som pendlingscykel

Åren 2008-2011 var jag på Mallorca varje år i april/maj för att cykla en vecka. 2012 kom Astrid och sedan dess har jag skippat det lägret. Men en tradition har jag kvar.

2008 ”råkade” jag cykla 21 mil en dag. Sedan dess har jag gjort det en gång varje år, första åren på Mallorca och sedan hemma. Ibland blir det Borås-Vejbystrand genom de oerhört vackra bokskogarna i inre Halland, ibland en annan runda.

Senaste åren har jag inte cyklat så mycket, och enda anledning till att jag i år varit ute på en handfull cykelpass på 1,5-2,5 h är för att orka 21-milaturen. När den blir av vet jag inte än, men förmodligen i nästa vecka.

Jag tror jag har elva par Oaklybrillor och jag tycker verkligen de håller hög klass. Enda modellen som jag inte är helt nöjd med är Racing Jacket (på bilden i jubileumsversionen) eftersom de sitter så nära ögonen på mig och därför tenderar att imma i låg fart.

Jag tror jag har elva par Oaklybrillor och jag tycker verkligen de håller hög klass rakt igenom. Enda modellen som jag inte är helt nöjd med är Racing Jacket (på bilden i jubileumsversionen) eftersom de sitter så nära ögonen på mig och därför tenderar att imma i låg fart, samt att få ”svettstänk”. 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tränar inför 21-milaren på cykel

 1. Janne skriver:

  Kommer du köra Alliansloppet i år Erik?

 2. Z skriver:

  Cyklar till Falkenberg på måndag morgon…

 3. Claes Steimert skriver:

  Tjena tjena.
  Jag är på jakt efter en snygg hjälm. Den Rudy du har var precis min smak. Vad heter modellen?
  Idéer på var man kan köpa den?
  / Claes, Stockholms rullskidklubb

Kommentarsfältet är stängt.