Träna för En svensk klassiker och andra långlopp färdig

Träna för En svensk klassiker och andra långlopp omslag

Träna för En svensk klassiker och andra långlopp omslag

För en tid sedan skrev jag längdskidskapitlet till boken Träna för En Svensk klassiker och andra långloppet, som nu går att beställa här. Det gick bra och det kändes kul med många meriterande medförfattare, som Cykelvasevinnaren Fredrik Ericsson, Lidingöloppsvinnaren Annelie Johansson och Vansbrovinnaren Micke Rosén. Extra roligt var det att även få skriva kapitlet om träningsplanering med den högt aktade (och jäkligt smarta och trevliga) idrottsfysiologen Mikael Mattsson.

Detta är tredje gången jag är medförfattare till en bok. Själv har jag skrivit en och är inne på min andra. Den stora skillnaden med att vara medförfattare, förutom att det inte är lika mycket att skriva, är att den finns en redaktör som har idé om innehåll, inriktning och disposition på boken. Det gör att man inte själv behöver driva processen på samma sätt som när man skriver en egen bok, åtminstone inte i mitt fall då jag själv varit redaktör och gjort majoriteten av planeringen.

Oavsett om man skriver en del av eller en hel bok är det en lång, men väldigt rolig process. Och det roligaste är när det är klart!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.