Till Mallis med Team Santander

Uppförslöpning på serpentinvägar i Port de Soller, Mallorca

Uppförslöpning på serpentinvägar i Port de Soller, Mallorca. Ida tog bilden på mig i våras när vi var där på bröllop.

I morgon åker jag till Mallorca för att i fem dagar skriva om, fota och träna med Team Santander (Johan Olsson, bröderna Aukland, Jens Eriksson, Gjerdalen m fl) och Team Tynell (Rikard Tynell och Jerry Ahlrin). De har läger där 22-29 sep, medan jag stannar 22-27 sep.

Jag vet att det är en oerhört privilegierat situation att kunna träna med världseliten i långlopp på arbetstid och självklart ska det bli superkul. Men jag måste säga att det ändå är med blandade känslor jag åker iväg.

Önskar vore bättre förberedd
September och oktober är i år förknippat med mycket jobb och mycket resor. Samtidigt går numer både Astrid och Maj på dagis, 8-14.30 mån-tors (jag lämnar/hämtar på tis och tors samt är pappaledig på fredagar), vilket på hösten innebär många VAB-dagar, som Ida och jag försöker dela på. VAB-dagarna och pappaledig-dagarna är fantastiskt roliga och för varje månad uppskattar jag mer att vara hemma med barnen. Första året kände jag inte alls lika starkt för det som nu.

Nu var det slut för denna gången, en veckas hård träning med 25 plusgrader och sol på en cykelsadel på Mallorca.

Martin Josefsson, jag och Jochen Gustafsson på Mallorca i maj 2011

De ”lediga” dagarna gör att det blir lurigt att få in arbetet. Jag önskar att min VAB-kalender hos Försäkringskassan var kopplat till tryckeriet V-TAB i Vimmerby, så att tryckdatum för Vasalöparen sköts upp en dag för varje extra dag jag var hemma med förkylda barn.

Att livet som småbarnsförälder och egenföretagare kan vara lite komplicerat ibland är såklart ingen världsnyhet, men kopplat till denna Mallorcaresa så önskar jag att jag hade varit bättre förberedd. Jag har tränat med världseliten förr och flera gånger presterat riktigt bra, förmodligen för att jag varit så enormt taggad. Och det har varit högsta graden av självförverkligande, jag har varit salig. Nu har jag sovit lite, stressat mycket och tränat 23 timmar totalt senast fyra veckorna, en dos de jag ska träna med gör på en vecka.

Summa summarum: Det hade varit roligare med bättre förberedelser och det är inte alltid så roligt att åka iväg med familjen, men när jag väl kommer ner till Mallorca lär det bli superduperkul! Och hårt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.