Träningspass med klubben

Delar av Ulricehamns IF långlopp

Delar av Ulricehamns IF långlopp. Från vänster Jesper Nilsson, Stefan Palm (Lager 157 Ski Team), Per Löwendahl, jag, Peter Arnesson och Martin Gotting (som precis avslutade sin bästa cykelsäsong hittills och gjorde höstens andra rullskidspass).

På hösten kör vi i Ulricehamns IF långlopp ett gemensamt pass första söndagen i varje månad. I söndags blev det i vanlig ordning knappt 3 timmar stakning, men denna gång inget hetspass med en lång sträcka av fri fart på slutet. Istället höll vi en ganska jämn, anständig fart hela vägen och höll ihop gruppen, förutom sista backen upp från Skottek då vi ökade lite och gruppen splittrades.

Jag hade kameran med mig och tog en riktig Adam Steen-bild, som brukar vara bra på att dokumentera pass. Vilket är trevligt för läsarna. Annars gillar jag varken stopp eller att ha mobilen med på rullskidspass.

Jag hade kameran med mig och tog en riktig Adam Steen-bild, som brukar vara bra på att dokumentera pass. Vilket är trevligt för läsarna. Annars gillar jag varken stopp eller att ha mobilen med på rullskidspass.

På min klocka stod det 55 km, 500 höjdmeter och 20,0 km/h i snitt på Elpex-3:or.

Kul att skidorienteringsvärldsmästaren Peter Arnesson var med för första gången. Det är en trevlig pojk som jag tävlade tillsammans med i Hallby 2010/2011. Han kan nog bli topp 50 i Vasan i vinter, även om han halverat sin träningsmängd som fram till i vintras i flera legat på runt 800-900 timmar om året. Han bor nu åter i Småland (på gränsen till Västergötland), har köpt hus och jobbar heltid. Innan var han ”proffs” i Borlänge (eller var det Falun?).

Igår hade jag tänkt att träna, men jag satt fast med Ski Classics-texter (gör en del jobb för dem i höst, på engelska) och kom inte ut innan det var dags att hänga med på Astrids gympa i Byttorpsskolans idrottshall på eftermiddagen. Och efter barnen hade somnat så hade jag ett telefonsamtal med en adept. Detta gör att det nog blir två träningsfria dagar i rad, för idag ska jag ha ett förmiddagsevent med ett företag i Skidome och därefter hämta tidigt på dagis.

Men på onsdag, då blir det intervaller på Viared! Och då ska det ställas ut och ställas av!

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.