Det är på Viared det händer

Onsdagar kl 16.15 har under flera höstar varit en träningstid för Per Löwendahl och mig. Åtminstone så länge ingen befinner sig på annan ort. Vi körde mest i Tullenbacken tidigare, men det övriga rullskidsgardet i Borås verkar inte gilla uppförsbackar, så för att så lite sparring från andra har vi förflyttat oss till Viared.

Viared Classic Rollerski 2014 Prisutdelning

Viared Classic Rollerski 2014, prisutdelning. På träningspassen som delvis körs på samma bana delas dock inga medaljer ut.

Anledningen till 16.15-tiden är för att jag ska lyckas komma hem till 17.30, vilket är en helig middagstid i det Wickströmska hemmet. Nu har dock tiden förhandlats om (på bekostnad att jag kommer en kvart sent till maten) för att fler ska hinna dit, så numer är det samling kl 16.30 vid Shell som gäller.

7 pers på intervallpass
Senaste veckorna har vi kört 6 st 5 min-intervaller med 2 min vila i småkuperad terräng på Segloravägen, alltså där Viared Classic Rollerski avgjordes. De som ställde ut igår var Jonas Hagberg, Peter “Ellos” Johansson, Martin Damm (Craftkillen), Rickard Bergengren, Simon Larsson (tandläkarn), Per Löwendahl och jag.

Trött efter 6 h. Foto: Magnus Östh.

Trött efter 6 h. Det var en härlig dag, tyckte alla utom min högra axel. Foto: Magnus Östh.

Det var lite blandat med Swenor-3:or och Elpex-3:or och jag som kör Elpex tyckte att jag hade bättre rull. Det måste jag ha haft för annars gick det lite väl lätt. Oavsett rull kändes det bra att köra veckans första pass efter två dagar utan träning. Tyvärr känner jag fortfarande av min högra axel, som har spökat sedan 6h-grejen för några veckor sedan.

För övrigt verkade det som hela världen åkte rullskidor på industriområdet Viared igår. Flera olika rullskidsgrupper. För tio år sedan kände jag typ alla som åkte rullskidor i stan, nu är det var persons onsdagsnöje. Jätteroligt att sporten växer!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det är på Viared det händer

 1. Axel skriver:

  Kanske lite axelträning vore något, precis som att tricepsträning är bra mot rullskidarmbåge? Ex. “stöt” (mer press över huvudet för att inte riskera något) med skivstång.

  • Erik Wickström skriver:

   Någon form av träning för axlarna vore inte fel. Jag kör alldeles för lite styrka överlag, men det kan nog vara klokt att gå ner i källaren lite oftare framöver om kroppen ska hålla för 24 timmar i april.

   • Håkan skriver:

    Knoppen då? Blir det head set och kommunikation med omvärlden för att bryta montonin och ev mörkare tankar eller är sånt “förbjudet”? Det hade varit kul med liverapportering om ditt fysiskt-mentala tillstånd på bloggen–ocensurerat 🙂

   • Erik Wickström skriver:

    Det psykiska lär bli än mer intressant. Man lär ha sina ups and downs. Jag lär ha lurar delar av turen. Kanske ett pod-marathon. Det tycker jag inte är fusk 🙂 Att streama vore också kul, särskilt mitt i natten då man när sluddra av trötthet!

Kommentarer är stängda.