Alliansloppet del av Euroloppet

Målgång Alliansloppet 2015. Foto: Joachim Nywall, www.joachimnywall.se.

Målgång Alliansloppet 2015. Foto: Joachim Nywall, http://www.joachimnywall.se.

Starten av Alliansloppet 2014

Starten av Alliansloppet 2014. Foto: Magnus Östh.

Alliansloppet fortsätter sitt framgångsrika arbete med att göra rullskidsporten allt större och bredare. Nu har man blivit en del av Euroloppet, tillsammans med sexton långlopp på snö runtom i Europa. Bland annat Engelbrektsloppet och 7-Mila.

Jag tycker det är häftigt att Alliansloppet har gått från en liten rullskidtävling till ett TV-sänt storarrangemang, med tusen deltagare och seedningstatus. Till nästa år kommer Alliansloppet även att vara en del av den internationella rullskidcupen Word Classics Tour, där Daniel Tynell är en av de drivande krafterna.

Fler utländska gäster
Euroloppet är en serie med lopp som enligt Alliansloppets Magnus Larsson tar de senaste milda vintrarna på allvar. Att som rullskidlopp komma in som ett av alla snölopp hade nog få trott för några år sedan. Partnerskapet med Euroloppet lär kunna öka andelen utländska motionärer och det ska bli spännande att se hur loppets och rullskidsportens utveckling tar fart.

Att Alliansloppet blivit en del av Euroloppet är en färsk nyhet som jag fick reda på igår av tävlingsledningen med Magnus och Magnus i spetsen. Känns kul att som blogg vara nyhetsförmedlare. Magnus och Magnus är två trevliga grabbar som jag känt några år.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alliansloppet del av Euroloppet

  1. Janne skriver:

    Tror du att Alliansloppet då kommer att köras på 1:or?
    Synd isf.

Kommentarsfältet är stängt.