AXA Ski Marathon i Falun

Adam Steen och jag efter AXA Ski Marathon. Foto: www.adamsteen.se

Adam Steen och jag efter AXA Ski Marathon december 2014. Foto: http://www.adamsteen.se

För första gången i loppets 3-åriga historia kommer AXA Ski Marathon att gå i Falun istället för Orsa. Det är det första loppet i den svenska långloppscupen Bjørn Dählie Ski Challenge och jag planerar att stå på startlinjen. Målet blir att hänga med bloggkollegan Adam Steen så länge som möjligt.

Nedan gick att läsa på loppets hemsida idag. Jag pratade även med Martin Holmstrand på telefon och han lät övertygad om att det skulle blir bra.

Vi kan nu bekräfta att AXA Ski Marathon genomförs som planerat på Lugnet den 3:e januari 2016. Efter intensivt jobb med konstsnötillverkning så kommer loppet kunna genomföras på en bana som mäter ca 5 km då en 2,5 km slinga körs åt båda riktningar. Spårkvalite och bredd på banan blir såpass bra att det är genomförbart. Vår reservort Grönklitt har som de flesta ingen natursnö och för tillfället är kuperingen klart flackare på Lugnet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.