Dags för Wadköpingsloppet

Kalhyttan i Filipstad. Ny rullskidbana från i somras.

Kalhyttan i Filipstad. Ny rullskidbana från i somras.

Uppladdningsmiddag med klubben igår på Thaihak i Filipstad. En tidigare pingstkyrka som avkristnats.

Uppladdningsmiddag med klubben igår på Thaihak i Filipstad. En tidigare pingstkyrka som avkristnats.

Jag är väldigt glad över att vara med i Ulricehamns IF. Vi reser och bor ihop på tävlingarna och de bokar resor, vallar samt ordnar med drickalangning och står med reservstavar längs spåret. Det skadar inte att tacka för det än en gång.

Igår åkte vi en timme på spåren och enligt min Polar V800 var ett varv 3,50 km med 50 meters totalstigning (ska tydligen förlängas till 3,8 km). En lite längre flack backe ut från stadion och en lite brantare kortare på ett annat ställe. Men överlag flackt, flackare än exempelvis Ulricehamns elljusspår kändes det som.

Fort gick det igår också, får se om det fortfarande är snabbt före efter nattens regn.

Mästervallare Christer Sandberg

Mästervallare Christer Sandberg. Vi samarbetar vi Christer och Per Sandberg trots att de tävlar för Filipstads SF.

Startfältet är inte lika bra som i AXA Ski Marathon då Visma Ski Classics-åkarna är i Seefeld för att tävla nya loppet Kaiser Maximilian Lauf på 66 hårda (sägs det) kilometer. Gör jag ett normalt lopp idag bör jag kunna nå topp 10, på en riktigt bra dag borde lite bättre vara möjligt. Men det beror på lite hur mycket jag påverkats av mina tio sjukdagar i januari. När jag igår körde 3 st 3 min-intervaller med 2 min vila var det första gången var verkligen höjde pulsen på 2,5 veckor. Så en hög fart från start är nog inte optimalt.

Jag kommer att tävla på nya skidor idag. Två par blötförespar är uppvallade som jag varken tränat eller tävlat på innan. Jag har alltså ingen aning om i fall de är bra eller ej. En liten chansning. Men det blir åtminstone aldrig helt kasst när det kommer till Madshus, så det ska nog bli fint.

Emil Ekman på stadion i Kalhyttan

Emil Ekman på stadion i Kalhyttan

Gustaf Ljungberg stakar i morgon

Gustaf Ljungberg stakar i morgon

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.