73 km och bokcirkel

På flack konstsnö går det fort även med låg puls. 18.1 km/h i snitt.

På flack konstsnö går det fort även med låg puls. 18.1 km/h i snitt.

Jag får ganska ofta frågor om hur det går med träningen inför 24-timmars i Åre 1-2 april. Det händer också ibland att andra är oroliga å mina vägnar. Det är jag också. Ett pass på 6 h på rullskidor i september och ett pass på 4 h på snö i januari kommer man inte långt på.

Men det är inte helt lätt att pilla in pass på 4 timmar och uppåt med jobb och två barn. När man vill vara hemma på vardagskvällar och tävlar på helgerna. Tur man har en mor. Vanligtvis hämtar jag på dagis på tisdagar och torsdagar, men igår fick barnen istället vara hos sin farmor kl 14.30 till 17.30, så jag kunde få in både jobb och långpass innan middagen.

Markus Torgeby, jag och Ida efter Falkenbergs stadslopp 2006. Man var inte tjock om armarna på den tiden.

Markus Torgeby, jag och Ida efter Falkenbergs stadslopp 2006. Man var inte tjock om armarna på den tiden.

Ljudbok av Torgeby
4 timmar blev det. Först två timmar med alltid lika starka och trevliga Robert Malmgren, sedan två timmar med mina Bose. För första gången i mitt liv lyssnade jag på en ljudbok. Jag testar Storytel och har gett mig på Markus Torgebys självbiografi Löparens hjärta. Bra skit.

Jag pratade en stund med Markus Torgeby efter Falkenbergs stadslopp 2006, där han blev 2:a och jag blev 3:a efter en mils löpning (32.09 min resp 33.42 min). Jag minns från samtalet att han körde en jäkla massa tröskelintervaller på den tiden.

Bokcirkel

Bokcirkel

Annorlunda bokcirkel
Min mor avvek kl 18 för att träffa sin bokcirkel. Astrid klagade på att hon minsann också ville ha en bokcirkel. Tja, varför inte, tänkte jag eftersom vi ändå läser några böcker varje dag. Det måste väl kunna gå med en vuxen (Ida var borta på kvällen igår), en 3,5-åring och en 1,5-åring. Astrid och jag kom gemensamt överens om att lägga ett gäng barnböcker i en cirkel och sedan sätta fram tre stolar och börja läsa ett par böcker.

Jag har aldrig varit med i en bokcirkel, men efteråt frågade jag Astrid saker som vad hon tyckte om boken, om bilderna var fina, om den var spännande och om hon blev rädd någon gång. Efter att vi hade läst en Pelle Svanslös-bok frågade hon mig liknande frågor och vi diskuterade. Jag sade slentrianmässigt att Måns var lite dum, men då kontrade hon snabbt med att Måns ändå var lite snäll eftersom han bjudit så många katter på sin fest. Och att Maja var snäll som delade sin strömming med Pelle.

Och så höll det på ett tag till innan jag fick avbryta pga sängdags. Jag måste säga att jag underskattat värdet i att diskutera böcker med 3,5-åringar. Nu när jag läser ytterst lite skönlitterärt för vuxna kan det bli ett fint forum!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 73 km och bokcirkel

  1. MarcusTriathlon skriver:

    Tack för tipset med bokcirkel! Det ska jag göra med mina flickor. De är 3 och 7 år.
    // Marcus

Kommentarsfältet är stängt.