Nytt 4h-pass

Samuel Norlén, jag och Sebastian Persson, ingen dålig trio.

Samuel Norlén, jag och Sebastian Persson, ingen dålig trio. Länge sedan jag träffade Samuel, som lade ner sin skidsatsning i våras. Han ror bra nu, under sin australiensiska tränares inrådan. 108 kg muskler och 6.9 l/min i syreupptag.

Träningen mot 24-timmars i Åre om en dryg månad går vidare. Igår körde jag det tredje pass på 4 timmar sedan i tisdags i förra veckan. Det blev betydligt lugnare än om jag hade kört ett långlopp på 42 km. Idag tyckte jag det kändes betydligt bättre än de två passen förra veckan, även om jag tyckte även de gick bra både fysiskt och psykiskt. Jag hade bättre energinivåer (kör med Skip sportdryck samt barer och lite nötter) och kände mig inte alls lika sliten resten av dagen som tidigare. Trots att jag hade liknande snittpuls, denna gång 69 %.

FullSizeRenderJag kände mig pigg så jag avslutade med 2 varv (25 min) i A2-fart (75-85 procent av max, alltså strax under Vasaloppsintensitet). Jag körde de två varven på sekunden lika snabbt och höll då 20.1 km/h i snitt. Kontrollerat, hade mer att ge. Totalt snittade jag 17.6 km/h i 4 timmar och kom således 70.6 km. 1435 höjmeter. Normalsnabbt före på Borås skidstadion, men lite moddigt på slutet.

Inget fel på formen på det passet. Kände mig oerhört  pigg.

Nu är stora frågan och jag ska bli magsjuk eller förkyld. Eller både och. Eller inget. Resten av familjen är sjuka och idag ska jag vabba. Inte optimalt inför Vasaloppet, men vi har åtminstone tur med vädret.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.