Träningsvärk

Som jag skrev innan så gick återhämtningen från 24-timmars otroligt snabbt. Väldigt oväntat. Jag gick i mål fredag morgon och var helt förstört hela fredagen och kunde bara sova 2-3 timmar. Men när jag vaknade efter 10 timmars på lördag morgon kände jag mig i princip helt återställd, bara lite stelt här och var. Söndag morgon kändes det ungefär som det brukar i kroppen en söndagsmorgon. En blåsa fick och jag har känt vissa domningar under foten. Det är det enda som dröjt sig kvar mer än ett dygn efteråt.

Några dagar efteråt blev jag småförkyld, men det berodde kanske också på att jag hade en del att stå i den veckan och sov ganska lite. Efter åtta dagar utan träning körde jag 2,5 h skidor i Jokkmokk helgen, uppdelat på tre pass. Härligt att åka skidor igen. Hade jag tränat tidigare hade jag kanske känt 24-timmars mer än vad jag hade gjort nu när jag inte tränade.

Ultravasan 90 år 2015. På myrarna. Det här vill jag också uppleva. Foto: Vasaloppet.

Ultravasan 90 år 2015. På myrarna. Det här vill jag också uppleva. Foto: Vasaloppet.

Nu väntar ytterligare ett par lugna off season-träningsveckor innan jag ska börja träna löpning och cykling i lite större omfattning. Jag tänker fortfarande försöka nå mitt mål att inte åka rullskidor före midsommar. Det som jag är otroligt taggad på just nu är Ultravasan. Men jag får starta lugnt. Det blev inga löppass i januari, tre i februari och ett mars. Igår sprang jag 40 min superlugnt. Träningsvärk idag. Planen är att stegra väldigt långsamt för att hålla skadorna borta.

I tisdags lämnades Vasalöparen på tryck och denna och nästa vecka jobbar jag ganska mycket med personlig träning. Jag har några uppstarter och det tar alltid ganska mycket tid (dock väldigt kul och inspirerande) med intervjuer, första programmet etc. I maj och juni har jag det relativt lugnt på jobbet och då tänkte jag försöka skriva färdigt min bok som jag började på förra året. Jag vill dock inte sätta något datum, men jag vet att den behöver bli färdigt innan hösten, för då är det svårt att skriva pga mycket annat.

Idag ska jag vara hemma med barnen, vilket jag har tänkt att vara en gång i veckan sedan februari och framåt. Ibland blir det dock i form av vab. Förutom en liten cykelutflykt med Charioten blir det väldigt mycket bara hänga hemma. Skönt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.