Mossig cykelpremiär

Invigningen av nya VOID-kläderna gick bra! Gillar dem.

Invigningen av nya VOID-kläderna gick bra! Gillar dem. 1 h lugnt körde jag och man kan lugnt säga att cykelformen lämnar en del övrigt att önska.

Jag skulle göra premiär på landsvägscykeln igår. Vi hade städdag på dagis så jag tänkte ta cykel dit (3 km) i vanliga kläder och sedan byta om och träningscykla en timme från dagis.

Efter att min Cube med Zipp 303-hjul (tub såklart) fått 8 bar i sig trampade jag iväg. Efter några hundra meter gjorde jag en av mina största cykelkrascher. Trots att jag både tränat och tävlat ganska mycket på cykel i mina dagar har jag i princip aldrig trillat ordentligt. Jag är ganska försiktig av mig (typ feg) och anser mig ganska bra på att läsa klungdynamik samt att hålla koll på vad som sker runtomkring mig. Kanske är det därför jag klarat mig ganska bra. Känns farligt att skriva så här, peppar peppar.

Pedalen lossnade
Det var ingen superkrasch igår, men idag har jag ont i armbågen, höften och knäet. Och jag är lite uppskrapad. Kalasklantig som jag var hade jag inte skruvat fast mina pedaler ordentligt. Jag hade tagit med dem till Mallorca när jag tränade där med Team Santander i september och när jag kom hem hade jag bara skruvat fast dem med händerna, inte med ett verktyg som just då inte låg inom en armlängds avstånd. Sedan hade jag inte cyklat mer på hösten. När jag ställde mig upp och drog på lätt utför igår lossnade helt enkelt ena pedalen.

Raggsockar utanför byxorna är alltid rätt, sommar som vinter

Raggsockar utanför byxorna är alltid rätt, sommar som vinter

Jag låg och kved bredvid cykeln ca 1 min innan jag reste mig. Under tiden körde tre bilar förbi och det är hundra procent säkert att de såg mig. INGEN STANNADE. Människors beteende är intressant.

Mossrivning
Sedan linkade jag hem, bytte cykel och kom lite sent till dagisstädningen. Sedan efter några trevliga timmar vidare till Idas föräldrar i Aplared, där vi hade en härlig dag. Barnen gillar att vara där ute, inte minst för att svärföräldrarna har kossor. Jag körde även över deras gräsmatta med mossrivaren. Idag tänkte jag köra över vår gräsmatta, som blivit styvmoderligt behandlad senaste tre år och numer borde kallas mossmsatta. Kanske även dags för lite gödning och gräsfrön i år?

Lönnåsen utanför Aplared

Lönnåsen utanför Aplared. ”Laggårn” till höger.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.