Sakta igång med träningen

Precis som på många andra ställen i landet kom det snö när jag sprang runt Såken tidigt i morse.

Precis som på många andra ställen i landet kom det snö när jag sprang runt Såken tidigt i morse.

Martin Josefsson och jag på MTB i Hedvigsborgsskogarna

Martin Josefsson och jag på MTB i Hedvigsborgsskogarna. Trevligt och soligt!

Jag kör fortfarande nästan bara korta och lugna pass, men denna vecka blev det i alla fall lite mer träning efter 2 veckor med bara 2,5 timmar träning styck.

I torsdags körde jag intervaller inomhus i Stockholm och i helgen blev det över en timme både på MTB och löpning, dock lugnt.

Formen är ganska rejält dålig, faktiskt sämre än den brukar så här års. Jag kör på samma ställen som tidigare och ser på klockan att det går betydligt långsammare. Med ganska hög puls. Men är det någon gång man ska vara otränad är det i april. Jag tror att formen kommer tillbaks hyfsat snabbt om jag börjar träna mer.

Vid träningspass i terrängen på längre än en timme gillar jag att springa i Asics Gel Fuji Trainer. Ganska dämpade, men inte allt för tunga. Jonas Buud hade den här modellen och färgen när han vann Ultravasan 2014.

Vid träningspass i terrängen på längre än en timme gillar jag att springa i Asics Gel Fuji Trainer. Ganska dämpade, men inte allt för tunga. Jonas Buud hade den här modellen och färgen när han vann Ultravasan 2014.

Lördagens 80 min långa MTB-tur var i Hedvigsborgsskogarna med Martin Josefsson och i söndags blev det årets första löptur runt sjön Såken, vilket är ca 16-18 km lite beroende på vägval. Jag springer runt den ett par gånger per år. 6 km grusväg, resten stig. Fint!

Såken ligger nära Aplared, där Idas föräldrar bor och där Ida och jag har vår sommarstuga. Vi hängde i Aplared större delen av helgen eftersom Idas syster Erika med familj var där. Deras barn är lika gamla som våra och kusinerna var väldigt roligt ihop. Det blev en trevlig helg med mycket lek och goda middagar.

Långt bort på bilden ser man huset där Karl-Johan Westbergs familj bor. Vår stuga ligger bara några hundra meter från deras sjövägen. Kalle och jag brukar köra något pass varje sommar. Nu har han även vunnit SM i sprint, så man lär ju formtoppa sig inför nästa pass med honom.

Långt bort på bilden vid vattnet ser man huset där Karl-Johan Westbergs familj bor. Vår stuga ligger bara några hundra meter från deras sjövägen. Kalle och jag brukar köra något pass varje sommar. Nu har han även vunnit SM i sprint, så man lär ju formtoppa sig inför nästa tur med honom.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sakta igång med träningen

  1. Ping: Foten bättre | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarsfältet är stängt.