Ledighet i sommar

Fredrik Johansson från Hyltebruk kom på besök igår, på sin väg mot en sommar i Mo i Rana där han ska jobba som sjuksköterska. Vi har inte träffats på ca 5 år så det var ett mycket kärt återseende. Vi var båda väldigt röda på gymnasiet och han tillsammans med Jonas Gren är de som påverkat mig mest till att få upp intresset för att skriva. Fredrik läste tidigt tung litteratur och var dålig på att kallprata. Blir alltid bra samtal med den killen.

Fredrik Johansson från Hyltebruk kom på besök igår, på sin väg mot en sommar i Mo i Rana där han ska jobba som sjuksköterska. Vi har inte träffats på ca 5 år så det var ett mycket kärt återseende. Vi var båda väldigt röda på gymnasiet och han tillsammans med Jonas Gren är de som påverkat mig mest till att få upp intresset för att skriva. Fredrik skriver bra och läste tidigt tung litteratur. Han var dålig på att kallprata, det var seriösa ämnen eller tyst. Nu har det luckrats upp lite grann. Men det blir fortfarande alltid bra samtal med den killen.

Det var den årliga ”Sommarfesten” på dagis igår. En form av avslutning. Astrid och Maj har sin sista dag i morgon och sedan har de ledigt i 8 veckor. Ida och jag har 6 veckors semester var. Hon börjar två veckor innan mig och jag slutar på två efter henne. Så på min ledighet blir det fyra veckor med Ida och barnen och sedan två veckor med ”bara” barnen. Vi kommer bl a hålla till hemma, i stugan i Aplared och i mina föräldrars stugor i Vejbystrand.

Helt ledig blir man aldrig som egenföretagare, åtminstone inte jag. Det kommer nog bli lite jobb många dagar, vad som nu räknas till jobb, förutom rena skriv-, föreläsnings- och coachingjobb. Bloggande? Tränande? Pryltestande? Svårt att definiera.

Enskild firma till AB
Apropå företagande så ombildade jag min enskilda firma till aktiebolag efter årsskiftet. Det var ganska mycket pill med det som jag tyckte var rätt jobbigt. Många turer för att få allt klart med företagsregistrering, nytt pg-nummer, nytt izettle-konto, nytt företagsswishnummer, nytt mastercard, nya rutiner kring löneuttag etc. Nordea känns inte direkt som den smidigaste banken. Servicen jag fick från min redovisningskonsult på KPMG är jag däremot mycket nöjd med.

Jag är inte speciellt intresserad av det administrativa med att ha företag. För mig är det väldigt mycket roligare att coacha, skriva, föreläsa, instruera, foto etc. Men ett tips jag vill ge alla som funderar på att starta ett företag är att bilda aktiebolag direkt. Så slipper ni besväret med att byta om ni en dag vill göra det. Det finns massvis med för- och nackdelar med respektive företagsform och jag har senaste året läst ett par böcker inom ämnet. Men som sagt, ombildning tar onödig tid och energi.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ledighet i sommar

 1. Johan skriver:

  Jag gissar att du har minst en skidpolare som inte skulle vilja posera med dig i socialisttröja! Men snygg var den.

  • Erik Wickström skriver:

   Tack, jag tycker också den är snygg såhär 16 år efter jag fick den av Fredrik. Adam Steen skulle klä fint i den!

   • Johan skriver:

    Känns tryggt med nån med fötterna på jorden i denna ankdamm av överklass och direktörer som gjort längdskidor och i synnerhet Vasan till sin lekplats. Jag har kollat, den vanligaste bilen på Borås skidstadion är Volvo xc90

   • Erik Wickström skriver:

    Det är lite så att längdåkning är den nya golfen 🙂 XC70 är fortfarande väldigt vanlig på parkeringsplatsen, men det kan hända att XC90 har gått om. Vår V70 från 2007 är fortfarande stabil!

Kommentarer är stängda.