Gräsänklingsliv

Tobias Magnusson och Martin Josefsson hjälper till med utefix. Jättetack!

Tobias Magnusson och Martin Josefsson hjälper till med utefix. Jättetack!

Ida och barnen har nu varit i Skåne i tre dygn och hittills har jag förutom träning och jobb ätit middag hos familjen Josefsson/Svedahl, ätit middag hos familjen Malmgren, hälsat på Rickard och Marika, gymmat i stan med Bizze, samt bjudit hem fyra kompisar till att titta på Sveriges EM-match igår. Jag är lite impad av mig själv över hur social jag varit utan att umgås genom konditionsträning eller genom barnlek.

VM 1994 såg jag väldigt mycket på fotboll och jag tror fortfarande att jag kan pricka in 80 procent av den svenska bronstruppen från minnet. Senaste 15 åren har jag dock sett ungefär en match per mästerskap i snitt. Nu har jag redan uppnått denna kvot i sommarens EM-slutspel.

Riktig go kväll med livlig debatt. Dock inte så mycket om fotboll. Matchen var väl mest en ursäkt till att träffas.

Riktig go kväll med livlig debatt. Dock inte så mycket om fotboll. Matchen var väl mest en ursäkt till att träffas. Förutom Martin och Tobias var det Erik Thiberg och Christoffer Wackenstam som var på besök.

Inte mycket fokus på bollen
Matchen började kl 18 igår och jag bjöd in fyra kompisar till öl och vin samt köttfärsås och spagetti kl 17.30. Martin kom strax efter kl 16 och skurade rent trallen på hela vår altan, samt rengjorde utebordet och fixade ett par andra grejer. En sådan polare ska man hålla hårt i. Även Tobias hoppade i arbetskläderna när jag stod och kokade ihop en, enligt bifallen, inte helt oäven köttfärssås på svärfars kossa.

TV:n var på under hela matchen, men det var inte överdrivet mycket fokus på spelet. Däremot hade vi många härligt intensiva diskussioner kring sekularisering, belåningsgrad och skolavslutningar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.