Med familjen i Grövelsjön

Vid onsdag lunch tog Vasaloppslägret i Grövelsjön slut. Det blev några fantastiskt trevliga dagar och det kändes som stämningen bland deltagarna var god. Det är onekligen en ynnest att ha ett jobb där man kan röra sig i fjällmiljö med trevliga människor och äta goda måltider tre gånger om dagen på STF Grövelsjön Fjällstation. Vi tränade skidgång, spänst, löpskolning, rullskidor och fjällöpning. Och så höll jag i ett par föreläsningar.

STF Grövelsjön Fjällstations matsal

STF Grövelsjön Fjällstations matsal

Det var återigen otroligt glädjande att läsa utvärderingarna efteråt. Skalan är 1 till 6, där 6 är högsta betyg. På samtliga frågor var snittet en bra bit över 5 och på den för mig viktigaste frågan ”Vad tyckte du om helhetsupplevelsen av arrangemanget?” så var snittet 5,86.

Jättekul med bra omdöme, men naturligtvis finns det många delar att göra betydligt bättre till kommande år. Niclas Bentzer i Grövelsjön och jag snickrar redan på nästa års schema och det blir några ändringar i upplägget efter input från både deltagarna och oss själv. Jag återkommer när inbjudan är klar. Så länge får jag tipsa om Vasaloppslägret i vinter 26-29 jan.

Kvar i fjällen
Att lägret är slut betyder dock inte att jag åker hem. Ida och barnen har varit med hela tiden sedan i söndags. I samband med lägret såg de inte mycket av mig, för jag vill vara tillgänglig även mellan passen och föreläsningarna, exempelvis för bastubad och andra tillfällen. Men sedan onsdag lunch har vi en liten slags familjesemester här uppe. Härligt ställe att vara på!

Finväder igår. Vi gick Naturstigen 4 km. Astrid gick hela vägen. Det var andra 4 km-turen på två dagar. Det känns rätt lagom för henne. Jag har egentligen inget koll på vad som är rimligt för en 4-åring, men för Astrid kändes det lagom. Vi lekte en massa rolllekar under turen och jag hann med att vara både Trollfar, kaninprinsessa, en 90-årig kung och en björn. Maj är 2 år och henne bar vi mestadels.

Finväder igår. Vi gick Naturstigen 4 km. Det var den andra 4 km-turen på två dagar. Det känns varken för kort eller för långt för Astrid att gå på en förmiddag. Jag har egentligen ingen koll på vad som är rimligt för en 4-åring, men för Astrid kändes det lagom utan att hon blev för trött i benen. Vi lekte en massa rolllekar under turen och jag hann med att vara både Trollfar, kaninprinsessa, en 90-årig kung och en björn som åt renkalvar. Maj är 2 år och henne bar vi mestadels, på axlarna samt i bärstol.

Frihet är att dricka vatten från bäckar med kåsa

Frihet är att dricka vatten från bäckar med kåsa

Var är jag? Borde vara en baggis för Stefan Kinell.

Var är jag? Borde vara en baggis för Stefan Kinell.

I Trollverkstan, som är vallabod på vintern, kan man göra troll och sätta ut dem på den 1,5 km långa Trollstigen

I Trollverkstan, som är vallabod på vintern, kan man göra troll och sätta ut dem på den 1,5 km långa Trollstigen

Nära till Norge

Nära till Norge

IMG_8909

Hästar utan hage vid Valdalsbygget

Hästar utan hage vid Valdalsbygget

Även om det är uteaktiviteter som är i fokus när man är i fjällen är det tacksamt med ett bra lekrum. Så här går det när Astrid och jag bygger hus.

Även om det är uteaktiviteter som är i fokus när man är i fjällen är det tacksamt med ett bra lekrum. Så här går det när Astrid och jag bygger hus.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Med familjen i Grövelsjön

 1. Håkan skriver:

  Ser härligt ut!
  Angående hur långt en fyraåring kan gå. 1.2* åldern är en bra utgångspunkt för att åtminstone bedöma vad som är rimligt. Sedan får man vara lite adaptiv och utöka den formeln med lite fler faktorer som väder, lutning, underlag, mängd mutchoklad, humör, osv 🙂

  • Erik Wickström skriver:

   Haha. Jag gick faktiskt och funderade på en sådan formel. 1,2*åldern är nog inte dum från exempelvis 4 till 15 år, men det blir svårt i lägre eller högre åldrar. För att inte tala om när det vänder neråt på ålderns höst. Det är ju inte direkt y=kx eller y=kx+m, utan snarare ett väldigt komplex polynom 🙂

 2. StefanK skriver:

  Det ser ut som att du var här: https://stefansolsida.files.wordpress.com/2016/09/valdalsbygget.jpg

  Det verkar som att vi ses i Januari igen om det är OK att man kör vinterlägret två år på raken? Min kompis som var med dig denna veckan hade anmält oss båda till vinterlägret så det är väl bara att hänga på 😉

Kommentarer är stängda.