Två bra rullskidspass

Träning igår med UIF långlopp. Stefan "Pannben" Palm längst till vänster hade dagen innanvärmt upp lite grann. Nästan varje lördag sedan i våras har han kört 4-5 h stakning på 4:or i en hyfsat bra tempo och sänkt sin tid på sin runda med över en halvtimme. Lite grann som ett väldigt långt MAF-test.

Träning igår med UIF långlopp. Stefan “Pannben” Palm längst till vänster hade dagen innan värmt upp lite grann. Nästan varje lördag sedan i våras har han kört 4-5 h stakning på 4:or i en hyfsat bra tempo och sänkt sin tid på sin runda med över en halvtimme. Lite grann som ett väldigt långt MAF-test. Han är stark.

Robert Malmgren och jag efter avslutat pass.

Robert Malmgren och jag efter avslutat pass.

Förra veckan fick jag till två kanonbra rullskidspass. Först i fredags då Robert Malmgren och jag stakade knappt 2 timmar på 3:or (han har inte 4:or). Vi körde Bredaredsrundan (Lundaskog-Ekås-Bredared-Sandhult-Backabo-Lundaskog), men skarvade på lite genom att köra ner mot Vänga efter Bredared och vända samt att ta turen via Sandared på hemvägen, samt även upp i Sjöhagen innan Sjömarken.

Robban har åkt i cirklar runt mig tidigare i år på rullskidor, men nu kunde jag matcha hyfsat. Vi hetsåkte en del och i första av två maxningar på ca 3 min uppför var han bara precis före. Sedan mattades han av mot slutet och i andra maxningen lyckades jag oväntat nog vara före. Överhuvudtaget var det är mycket bra pass med hög marschfart, men inte högre än att vi kunde prata nästan hela tiden. Snittfarten landade på 20,5 km/h och snittpulsen på 76 procent av max. Maxpuls tio slag från max.

56,6 km
Igår hade vi klubbträning i Ulricehamn där vi körde dryg 2 timmar och 40 min stakning på 3:or. Även då kände jag mig pigg och även då var det gott om hets, vilket jag gillar på långpass. Förutom en hel del spontanryck och bra marschfart så körde vi en regelrätt 10 min-intervall i backen från Hulu till Tvärreds kyrka, samt fri fart sista 25 min.

Snart dags för avfärd. Z ställde ut med drickabälte med plats för två flaskor.

Snart dags för avfärd. Z ställde ut med drickabälte med plats för två flaskor.

Jag tyckte även igår att jag kände mig förvånansvärt pigg, vilket var roligt. Däremot märker jag att återhämtningen i nedförsbackar inte är den samma som när man är i riktigt bra slag. Då sjunker pulsen på ett helt annat sätt än den gör nu. En som också var pigg var gästspelaren Rickard Bergengren. Jag har nog aldrig sett honom på bra på 3:or.

Totalt körde vi 56,6 km och jag fick snittet 21,1 km/h, vilket är mycket högt för att vara mig.

Nytt långlopp i Långberg
Efteråt hade vi lite säsongsmöte. Vi kommer som tidigare år att satsa på den svenska långloppscupen som i år heter Skistart.com Ski Challenge, tidigare Bjørn Dählie Ski Challenge. Tävlingarna syns på bilden nedan. Kul med nytt långlopp i Långberget!

Det är dock tveksam om vi kommer att ha några åkare med på Wadköpingsloppet 5 feb, eftersom vi har Ulricehamnsloppet på hemmaplan den dagen. Jag själv kommer att missa första deltävlingen i Orsa eftersom jag är i Kiruna för lektioner/föreläsningar den veckan. Jag kommer istället att åka Camp Ripan-loppet där uppe 7 januari.

Skistart.com Ski Challenge, svensk långloppscup i vinter

Skistart.com Ski Challenge, svensk långloppscup i vinter

Pulskurva från passet Robban och jag körde i fredags

Pulskurva från passet Robban och jag körde i fredags

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.