Att åka på en skida med en stav

Insamlingen av data för jämförelsen mellan tiden på 5000 m SkiErg relaterat till kroppvikt och Vasaloppsplacering går vidare. Nu har det kommit in nästan 200 svar så det finns data att jobba med. Jag har börjat så smått med analyserna och det ser lovande ut. Det verkar finnas ett hyfsat tydligt samband.

Storhognas skidspår i november 2016

Storhognas skidspår i november 2016

Det krävs lite uträkningar för att få det rätt och vad jag upptäckte idag är att trendlinjen genom punktdiagrammet är mer exponentiellt än linjärt. Det kommer nog ta en stund att reda ut allt. Bara att skriva om alla inputvärden till rätt format tar en stund. Och mina excelfärdigheter som jag hade som doktorand i Uppsala känns lite bortglömda.

Skidfilmer
Jag spelade in lite korta mobilkamerafilmer på teknik- och styrkeövningar i Storhogna. Eventuellt lägger jag så småningom ut alla, med beskrivningar. Nedan är en av filmerna, balansövningen att åka ”diagonal” på en skida med en stav. Pröva gärna!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , . Bokmärk permalänken.