Älskade Borås skidstadion

Love Ljungström på Brainforest där jag har kontor ska åka Vasaloppet. Det känns jätteroligt att hjälpa honom lite grann med att hitta rätt utrustning, åka upp till skidstadion ihop någon gång mm. Love är grym på formgivning och att göra film.

Love Ljungström på Brainforest där jag har kontor ska åka Vasaloppet. Det känns jätteroligt att hjälpa honom lite grann med att hitta rätt utrustning, åka upp till skidstadion ihop någon gång mm. Love är grym på formgivning och att göra film. Foto: Johan Gabre.

Det har varit en härligt jul. Ingen natursnö och marathonförkylning, men mycket tid med nära och kära och väldigt lite tid vid dator och telefon. Välbehövligt.

Ida jobbar både i mellandagarna och dagarna innan trettonhelgen, så jag ska vara pappaledig. Det gillar jag. Jag får lite hjälp två halvdagar så jag ge ett gäng skidlektioner. 

Borås skidstadion 26 dec 2016

Borås skidstadion 26 dec 2016

Inte helt hundra
Tyvärr så vill förkylningen inte helt släppa. Nu har jag varvat flera träningsfria dagar i streck med korta och lätta pass i ett par veckor. Lite surt när man dessförinnan hade en riktigt intensiv höst och nu hade haft chans att träna lite grann. Men ju högre man klättrar desto högre faller man. Jag tror min kropp ”höll ut” den tid den behövde och sedan blev den sjuk. Precis som att jag aldrig har missat (peppar, peppar) ett Vasaloppet men nästan alltid blir sjuk bara några dagar efter Vasaloppet. Det var varit väldigt välbehövligt att varva ner rejält och sova bra. Känner mig piggare och rappare i skallen nu.

Fritidsgård
Jag har varit på Borås skidstadion två gånger senaste två veckorna. I förrgår och igår. Det är alltid kul att komma dit. Som en fritidsgård. Om det är t ex 20-50 st som åker där känner eller åtminstone känner jag nästan alltid till mer än hälften. Det är träningskompisar, tidigare skidskoleelever, nuvarande och tidigare adepter, barndomskompisar som börjat med längdskidor, Vasaloppsveteraner som ”alltid” varit där, mina föräldrars kompisar, folk från företag där jag föreläst etc.

Alltid kul att komma dit. Jag är så tacksam över vilket enormt bra jobb de gör. Som jag tidigare nämnt så känns det som Borås, Tranemo och Ulricehamn alla tillhör de fem bästa konstsnöanläggningarna i Sverige. I alla fall typ.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Älskade Borås skidstadion

 1. Niklas Solsjö skriver:

  Det är säkerligen topp 3 du har där utan att ha jättebra koll på övriga landet!

 2. Olle skriver:

  Vilka stenslipare kan du rek i västsverige/gbg Erik?

  • Erik Wickström skriver:

   Bra fråga. Du får nog bra skidor av t ex Örjan Emmanuelsson eller Team Sportia i Ulricehamn. Jag har lämnat in på både de ställena. Sedan kan jag gissa att Udéns sport gör det ganska bra. I Borås har vi inte en enda längre så vitt jag vet.

Kommentarsfältet är stängt.