Mot Kiruna

Den här bilden är från Ulricehamnsbesöket med min syster Ellen Lindell och barnen i måndags. Konstsnön är välbehövlig för världscupen 21-22 jan som kommer att bli en härlig folkfest!

Den här bilden är från Ulricehamnsbesöket med min syster Ellen Lindell och barnen i måndags. Konstsnön är välbehövlig för världscupen 21-22 jan som kommer att bli en härlig folkfest!

Efter sex härliga dagar med pappaledigt sedan 27 dec är det nu dags att sparka igång en rolig och intensiv januari månad.

Det blir fortfarande ofta eldning när jag pappaledig. Igår var det lite styvt i +1 grader, regn och blåst. Korven var i alla fall hyfsat varm.

Det blir fortfarande ofta eldning när jag pappaledig. Igår var det lite styvt i +1 grader, regn och blåst. Korven blev i alla fall hyfsat varm.

Just nu sitter jag på Arlanda på väg till Kiruna för tekniklektioner och föreläsningar i några dagar. Och på lördag blir det tävlingspremiär i Camp Ripan-loppet!

Flyget från Landvetter gick kl 06.30 och pappa kom och hämtade mig kl 05.00 för att gentilt skjutsa mig till flygplatsen (det är en knapp halvtimme från Borås till Landvetter). Den arla morgonen sammanföll väl med TV-sändningen av Kinesiska Vasaloppet som startade kl 04.00. Jag ställde klockan på 03.30 för att fixa en del grejer innan resan och tittade sedan endast då och då större delen av loppet.

Sista 10 min satt jag dock som klistrad och jag hann precis se herrarnas målgång innan ombordstigning. Och äntligen fick Andreas Nygaard vinna en Ski Classics-tävling! Andreas har varit min nya långloppsidol (efterträdde Jørgen Aukland) sedan jag var med Team Santander (Johan Olsson, bröderna Aukland, Jens Eriksson m fl) på läger på Mallorca hösten 2015. Andreas är en jäklig rolig, frispråkig och trevlig kille med taktiskt känsla och en sjukt bra spurt.

Vallade lite skidor innan avfärd. Det var inte igår jag vallade tävlingsskidor sist.

Vallade lite skidor i vallatemplet innan avfärd. Det var inte igår jag vallade tävlingsskidor sist.

Min tiomannaklunga efter 24 km med Jerry Ahrlin, Snorri Einarsson, Viktor Thorn, Dan Moberg, Jack Impola, Andreas Nygaard, jag, Anders Solin och en TUBare som jag tror var Arne Post. Jag hittar han dock inte i resultatlistan.

Min tiomannaklunga i Skinnarloppet 2015 efter 24 km med Jerry Ahrlin, Snorri Einarsson, Viktor Thorn, Dan Moberg, Jack Impola, Andreas Nygaard, jag, Anders Solin och en TUBare som jag tror var Arne Post. Där låg man med fint, ryggen på Andreas Nygaard. Även 2016 körde jag bra i Skinnarloppet. Brukar åka bra där, formen inför Vasan har vanligtvis anlänt då. I loppet i Kiruna på lördag kommer dock målen vara mycket lågt satta pga hösten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.