SkiErg-film med sele/band

Jag intervjuar Johan Olsson i hans garage (samt på Södra Berget) hösten 2014

Jag intervjuar Johan Olsson i hans garage (samt på Södra Berget) hösten 2014. Foto: Luca Mara.

Kristian Poromaa har frysen full med älg, ren och bär. "Det har man om man är norrlänning."

Kristian Poromaa har frysen full med älg, ren och bär. ”Det har man om man är norrlänning.” Han bommade led 1 med 1 min 40 s i vintras och siktar nu på att seeda sig dit.

SkiErg med band med mycket kläder

SkiErg med band med mycket kläder

I september 2014 kunde man se på TV4 hur Johan Olsson körde SkiErg hemma i sitt garage med en sele/gummiband fäst i väggen för att kunna komma fram mer i stakningen. Det kan vara nödvändigt för att mer likna skidteknik, då farten framåt på skidor gör att man kan ”kasta” sig framåt på ett sätt som är svårt på SkiErg annars.

Efter det inslaget snickrade många ett band hemma till sin SkiErg. Jag gjorde också det, men använder det inte så mycket. SkiErg blir aldrig samma sak som skidor. Visst finns med många poänger med ett elastiskt band, men jag har bestämt mig lite för att köra antingen skidor eller vanlig SkiErg. Jag tror inte det blir ett teknikproblem om man inte kör supermycket SkiErg.

Hur som helst. Kristian Poromaa, som är min kontakt i samband med Kirunaresan, har SkiErg med band i sitt garage. F ö ett härligt garage med SkiErg, löpband, vilt-frys och en välutrustad vallasektion.

Det var fin uppladdning inför föreläsningen igår med trerätters på Camp Ripan, se bilder nedan. Kl 10 idag väntar skidlektioner i ett fortfarande ganska svalt Kiruna. Ullkläder på! Förhoppningsvis tränar jag också själv idag, det är dags efter två träningsfria dagar.

Förrätt

Förrätt

Huvudrätt

Huvudrätt

Efterrätt

Efterrätt

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.