Boksignering, föreläsning och skidlektion i Örebro

Frank Kiereck, en 50-årig legend från Örebro, kom förbi och boken boken på Lindells sport i Örebro. Frank gillar prylar och pratade vitt och brett om hur hållbar hans nya, förstärkta stavar från KV+.

Frank Kiereck, en 50-årig legend från Örebro, kom förbi och köpte boken på Lindells sport i Örebro. Frank gillar prylar och pratade vitt och brett om hur bra och hållbara hans splitter nya, förstärkta stavar från KV+ var…

...men när 95 kg muskler bommar en kurva på Ånnaboda vid KM för Karlslund är det inte mycket som håller.

…men när 95 kg muskler bommar en kurva i Ånnaboda vid KM för Karlslund är det inte mycket som håller.

Sedan sist har det blivit spurtaktigt. Och träningsfattigt och inte direkt långa sovmornar. Lite symptomatiskt med min vinter, vilket känns lite synd för skidåkningen. Samtidigt tycker jag det är så otroligt roligt med alla uppdrag. Och eftersom jag är borta mycket försöker även att vara så mycket som möjligt med barnen när jag är hemma.

Urban Lindells sportaffär ligger tre våningar under denna plats

Urban Lindells sportaffär ligger tre våningar under denna plats

I onsdag drog jag upp till Örebro vid lunch. Det är drygt 3 timmar med bil från Borås. Jag hade gått upp i svinottan och varit bra igång hela förmiddagen, så redan på uppvägen kände jag att det skulle vara omöjligt att köra hem på kvällen. Det är en säkerhetsrisk att köra 25 mil i mörker på kvällen, så jag valde att fråga Team Serneke-anknutna Johan Kask, som gentilt erbjöd en sovplats.

Skidlektion i Ånnaboda
På plats i Örebro stod jag först några timmar på Lindell sport för att signera böcker. Sedan höll jag en kort föreläsning om konditionsträning och Vasaloppsförberedelser för den lokala föreningen Berber IS. Det var ett härlig gäng!

Sedan bar det av till Ånnaboda för en skidlektion med ett gäng pigga Örebroare. Spårbredden var imponerande, men lite väl sockrig snö på 3 km-slingan.

Urban Lindell och jag vid spåren i Ånnaboda

Urban Lindell och jag vid spåren i Ånnaboda efter en skidlektion

Lite ruschigt
Innan läggdags bjöds det på kvällfika hos Johan Kask och hans familj. 2,5-åringen i familjen hade feber, men jag valde ändå att chansa. Hade jag satt mig i bilen hade jag riskerat att bli för trött. Johan och jag har alltid svårt att sluta prata. Det är en kille jag gillat från första gången vid träffades. Det var faktisk också han som fick mig att åka skidor igen efter ett uppehåll på 3,5 år. Detta efter det klassiska telefonsamtalet 31 oktober 2009. Men det är en annan historia.

Vi är inne i en ganska tung spelperiod. Det blir ofta Den försvunna diamanten och Snurra flaskan efter middagen. Nu har Astrid också börjat intressera sig för rymden. Känns kul för mig, som var besatt av rymden som barn. Idas kunskaper från rymdlektionerna i skolan verkar dock tveksamma, men jag ska nog inte säga mer än så.

Vi är inne i en ganska tung spelperiod. Det blir ofta Den försvunna diamanten och Snurra flaskan efter middagen. Nu har Astrid också börjat intressera sig för rymden. Känns kul för mig, som var besatt av rymden som barn. Jupiter var min favoritplanet.

Jag fick sedan gå upp kl 05.00 för att komma hem till kl 09.00. Ida hade åkt till Stockholm över dagen tidigt, så vi fick kalla in min far som sov över hos oss och var med barnen från att de vaknade till jag kom hem. Han är en lekfarfar så det blev succé. Sedan lämnade jag på dagis vid ca kl 10, för att sedan hämta igen vid kl 15.20. Eftersom jag hade hamnade lite efter på jobbet i samband med Örebroresan blev det ganska mycket fullt ös där i 5 timmar.

Sedan var det drygt 4 timmars lek och försök till städning med barnen (inte helt lätt att få småbarn att hjälpa till att städa, en utmaning att motivera dem till det). Sedan körde jag en ”läggningslöpning” på 25 min. Därefter kraschade jag i säng vid kl 21.

Lugnare på sikt
Det har blivit lite väl mycket en period nu. Men det är min högsäsong och det är som jag tidigare skrivit att de stora skrivuppdragen som har blivit lite väl mustiga. Redan i nästa vecka kommer tillvaron bli betydligt mer luftig. Då blir blir det ett gäng privatlektioner och företagsevent på Borås skidstadion, men inga stora underliggande projekt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Boksignering, föreläsning och skidlektion i Örebro

  1. Ruben skriver:

    Men var det verkligen otur???

    • Erik Wickström skriver:

      Haha, exakt. Det var inte ren otur som han skrev. Det var eventuellt en kombination bristande utförskörning, felbedömd egen förmåga, felaktigt avläsande av underlaget och kanske även en viss del otur.

Kommentarer är stängda.