Astrid magsjuk – inget lopp i Tranemo

Idag var det tänkt att jag skulle åka Tranemo Midnight Skimaraton. Skidorna lämnade jag in till Jan Flodin och jag var laddad. Ida har en viktig grej på jobbet i eftermiddag och för att lösa skarven på ett par timmar mellan min avfärd till Tranemo och när hon kommer hem hade vi frågat våra snälla grannar så barnen kunde vara där. Ingen av våra föräldrar hade möjlighet den tiden idag.

Men i förmiddags ringde dagis och sade att Astrid hade ont i magen så jag åkte och hämtade henne. Till Peter Algebäck och Stefan Palm, som båda var på Brainforest idag, sade jag att det förmodligen berodde på att hon ramlade och slog sig nyligen och antagligen hade lite ont i revbenen. Den smärtan kan ju ha en viss fördröjning.

De tittade på varandra, log, och sade det kallas förnekelse. Mycket riktigt. Stackars Astrid spydde hemma strax efter att jag hämtat henne. Så det blir inget lopp för mig. Jag har inte lust att lämna bort Astrid när hon i magsjuk. Och ingen lär heller vara så sugen på att bli kräksjuk för den delen. Lycka till alla ni som kör!

Ska bli spännande att se om jag klarar mig. Jag är inte jättesugen på att bli magsjuk så här tight inpå Vasaloppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.