Mot Staffan Larsson

Byte i Hallsberg. Ikväll ska det åkas rullskidor med Staffan Larsson. Han på 2:or, jag på 3:or. Han har lovat att visa det bästa av Mora med omnejd.

Byte i Hallsberg. Ikväll ska det åkas rullskidor med Staffan Larsson. Han på 2:or, jag på 3:or. Han har lovat att visa det bästa av Mora med omnejd.

Det var fakirtåg i morse. Kl 04.47 avgick Herrljungatåget. Jag cyklade ner med ryggsäck och stavar och parkerade tvåhjulingen i cykelgaraget som Borås stad byggt vid tågstationen. Årskortet för 500 kr köpte jag efter att ha fått min andra cykel stulen på fyra år vid stationen.

Mora Nisse och Staffan Larsson och jag i Mora.

Mora Nisse och Staffan Larsson och jag i Mora vintern 2012

Just nu sitter jag i Hallsberg. Att åka tåg sträckan Borås-Mora är ingen höjdare. Fyra sträckor, tre byten. Borås-Herrljunga-Hallsberg-Borlänge-Mora. För ovanlighetens skull har vi Vasalöparenmöte i Mora istället för i Stockholm.

2:a 1998 – 1:a 1999
Staffan Larsson och jag har träffats en hel del genom åren i olika sammanhang och vi har länge pratat om att köra något pass ihop när jag är i trakterna. Men det har aldrig passat. Nu däremot, när jag är uppe själv samt ändå inte hinner åka tillbaka till Borås samma dag, bestämde vi träningsdejt.

Staffan erbjöd också sovplats, så det ska bli kul att se hur det ser ut ser ut hemma hos mannen som redan 1994 stakade hela Vasaloppet. Året innan Staffan vann Vasaloppet 1999 blev han tvåa, så jag undrar om jag kommer att drömma mardrömmar om hur Peter Göransson kommer ikapp mig sista kilometern trots en till synes ohotad ledning.

I helgen pillade vi en del i växthuset och nu finns där fjorton tomatplanter som är redo att skördas om ett tag. Förra året skördade vi de sista i oktober.

I helgen pillade vi en del i växthuset och nu finns där fjorton tomatplanter som är redo att skördas om ett tag. Förra året skördade vi de sista tomaterna i oktober.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mot Staffan Larsson

  1. Joakim skriver:

    Fint att se Mora Nisse igen 🙂

Kommentarer är stängda.