Nästan 10 timmar förra veckan

Min fot är inte bra. Jag haltar fortfarande och tyvärr påminner smärtan mig om den jag hade när jag fick en stressfraktur i ena mellanfotsbenet i januari 2007. Då fick jag den sent diagnosticerad och det tog typ en halvår innan det blev bra.

Jag hade tågbyte i Örebro med 1,5 h väntetid. Åt lunch på Wong i centrum efter tips av Johan Kask. På torget var det en himla massa stolar. Först trodde jag det var en stol-loppis, men insåg sedan att de måste vara en installation. Dock inte direkt det snyggaste konstverk jag sett.

Jag hade tågbyte i Örebro med 1,5 h väntetid. Åt lunch på Wong i centrum efter tips av Johan Kask. På torget var det en himla massa stolar. Först trodde jag det var en stol-loppis, men insåg sedan att de måste vara en installation. Dock inte direkt det snyggaste konstverk jag sett.

Jag tog en slätröntgen i måndags som inte visade någonting, men stressfrakturer syns å andra sidan inte på röntgen så tidigt. Eventuellt går jag vidare med en skelettscintigrafi, då kan man se en stressfraktur inom ett par dagar. Det var så jag till slut upptäckte vad som var fel förra gången.

Skillnaden mellan en mjukdelsskada och en skelettskada är (som jag förstått det) att man inte ska belasta foten vid en skelettskada. Men det är lite svårt att motivera sig till att hoppa på kryckor i flera veckor om man inte vet vad som är fel.

Cykling i morgon
Med undantag från den förbannade foten går det ganska bra med träningen, åtminstone mängden. Nästan 10 timmar förra veckan, vilket var jättebra. Ikväll blir det ingen träning eftersom jag var i Mora igår kväll. Men i morgon ska Martin Ewaldsson och jag ut på en landsvägscykeltur på förmiddagen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.