Fint landsvägspass med Martin Isenwald

Martin Isenwald och jag på gamla R40

Martin Isenwald och jag på gamla R40

Min CUBE från 2010 hänger i fint

Min CUBE från 2010 hänger i fint

Landsvägscykling 1 juni 2017

Landsvägscykling 1 juni 2017. Pinsamt att inte nå 30-snittet.

Idag gjorde jag den ”riktiga” landsvägspremiär. Det blev en fin tur med Martin Isenwald (tidigare Ewaldsson) på 2 h 20 min med följande kryddor:

  • Maxning från billackeringen i Tosseryd till sista P-fickan på höger sida innan GIF-stugan i Knektås. Jag hade 6.38 min (6.37 min på Stravasegmentet) och Martin var lite efter, men han hade maxat på retliga 6.34 min igår.
  • En lagtempo-intervall i blandad terräng på 5 min
  • En lagtempo-intervall i flack terräng på 5 min i motvind med snitt 40.9 km/h
  • En lagtempo-intervall på samma sträcka som den förra, fast nu åt andra hållet i medvind med snitt 43.2 km/h

Jag kom upp bra i puls tycker jag och kunde ligga på ca 85 procent på intervallerna, med 95 procent som mest. Det är jag jättenöjd med trots knapert med cykelträning på sistone.

Maxningen mot Knektås gav stumma ben i början av backen (låg puls och mycket mjölksyra), men sedan gick det bättre. För länge sedan när jag var i bra slag uppför körde jag på 6.30 min, så bara 8 s efter det idag var jag nöjd med.

Stort att ligga delad års-2:a med förra årets Cykelvasavinnare Lucas Eriksson. Ska ska sägas att man antagligen cyklade MTB i distansfart eller körde ett intervallpass med typ 50 drag uppför den backen. Han lär kunna maxa nästan 1 min snabbare.

Stort att ligga delad års-2:a med förra årets Cykelvasavinnare Lucas Eriksson. Ska dock sägas att man antagligen cyklade MTB i distansfart eller körde ett intervallpass med typ 50 drag uppför den backen. Han har tidigare kört på 5.47 min.

All time-listan i Knektåsbacken. Notera storheter som cyklister, samt cyklistskidåkare Martin Gotting och ex-Elfsborgaren Andreas Augustsson.

All time-listan i Knektåsbacken. Notera storheter som cyklister, samt cyklistskidåkaren Martin Gotting och ex-Elfsborgaren Andreas Augustsson.

Martin Isenwald med sin nya landsvägscykel. Han köper och säljer alltid en massa sportprylar. Och jagar gram. En ständig jakt.

Martin Isenwald med sin nya landsvägscykel. Han köper och säljer alltid en massa sportprylar. Och jagar gram. En ständig jakt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.